Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Βενζίνη με το «τεφτέρι» και έναντι αξίας 2 και 3 ευρώ!

Πάτρα: Βενζίνη με το «τεφτέρι» και έναντ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Δυσκολεύονται οι καταναλωτές

Σε τραγική κατάσταση έχουν περιέλθει χιλιάδες νοικοκυριά και στην Πάτρα και αυτό αποτυπώνεται με τον πιο γλαφυρό τρόπο στα βενζινάδικα. Οι καταναλωτές δεν έχουν χρήματα να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους, με αποτέλεσμα να ζητούν από πρατηριούχους να τα γεμίσουν ακόμα και με «τεφτέρι», ενώ άλλοι φτάνουν στο σημείο να βάζουν ακόμα και 2 ευρώ βενζίνη.

Η κατάσταση αυτή, όπως λένε οι πρατηριούχοι, όσο περνά ο καιρός, παίρνει όλο και μεγαλύτερη έκταση. Μιλώντας στο thebest.gr o Αλέξης Παπαγιαννόπουλος, που διατηρεί πρατήριο στην περιοχή της Πάτρας, αναφέρει, ότι έχει επιστρέψει για τα καλά το «γραφτά» στο τεφτέρι. Επίσης, όπως λέει, αρκετοί είναι οι οδηγοί που βάζουν βενζίνη με 5 ευρώ, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις με 3 αλλά και με 2 ευρώ.

«Η δουλειά δεν έχει κόψει, οι διελεύσεις είναι οι  ίδιες. Η διαφορά όμως είναι ότι εκεί που ένας οδηγός έβαζε 20 ευρώ βενζίνη μέσο όρο και στο ρεζερβουάρ του έμπαιναν 15 λίτρα, τώρα που η τιμή του λίτρου έχει ανέβει πάρα πολύ, με το ίδιο πόσο μπαίνουν 8 λίτρα και αναγκάζονται να έρχονται πιο συχνά. Βλέπουμε καθημερινά ότι ο κόσμος δυσκολεύεται. Μπαίνει στο βενζινάδικο και δυσανασχετεί, γκρινιάζει αλλά δεν φταίει ο πρατηριούχος» τονίζει ο κ. Παπαγιαννόπουλος. «Επίσης, υπάρχει μια μερίδα που βάζει πολύ χαμηλά ποσά. Για παράδειγμα χθες έβαλα βενζίνη με 2 ευρώ. Και δεν είναι η μόνη περίπτωση, καθώς υπάρχουν πολύ που βάζουν με 5ευρώ, ενώ έχει τύχει να έρθει οδηγός και να βάλει 3 ευρώ».

Το "τεφτέρι", έχει επανέλθει στην ελληνική κοινωνία και τα βενζινάδικα δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν από αυτό: «Η αλήθεια είναι ότι έχω και τεφτερί, προσπαθώ να το αποφύγω αλλά εκ των πραγμάτων δεν γίνεται. Βλέπεις έχουν τα παιδιά τους μέσα και μου λένε «βάλε μου 5 ευρώ ή 10 ευρώ και θα στα φέρω», τι μπορώ να κάνω; Προφανώς και θα βάλω την βενζίνη και θα γράψω τα χρωστούμενα. Όσο μπορούμε βοηθάμε γιατί ναι μεν ο κόσμος υποφέρει από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αλλά και εμείς έχουμε πνιγεί. Το κέρδος μας είναι ελάχιστο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις