Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Την Παρασκευή το βράδυ παρουσιάζονται 2 ποιητικές συλλογές του Στέλιου Μαφρέδα στο Πολύεδρο

Την Παρασκευή το βράδυ παρουσιάζονται 2 ...

Ο Στέλιος Μαφρέδας έχει γεννηθεί στην Πρέβεζα και ζει και δραστηριοποιείται στην Πάτρα - Έχει σταδιοδρομήσει ως στέλεχος Τραπεζών και έχει εκδώσει επτά ποιητικές συλλογές

Το Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147 και οι Εκδόσεις Tων Φίλων, παρουσιάζουν δύο ποιητικές συλλογές του Ηπειρώτη στην καταγωγή λογοτέχνη Στέλιου Μαφρέδα, με τίτλο «Νεύμα από απέναντι» και «Βήμα πριν» την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στον δροσερό κήπο του Πολύεδρου, στην Πάτρα.

Θα μιλήσουν ο Θεοδόσης Πιλαρινός, Ομότιμος Καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, η Μαρία Ψάχου, φιλόλογος και η Μαριβάσια Κολλιοπούλου, φιλόλογος.

Παρέμβαση θα κάνουν οι ποιητές Σπύρος Βρεττός και Αλέξανδρος Φωσταίνης.

Ο Στέλιος Μαφρέδας έχει γεννηθεί στην Πρέβεζα το 1949 και ζει και δραστηριοποιείται στην Πάτρα. Σταδιοδρόμησε ως στέλεχος Τραπεζών και του ευρύτερου χρηματοπιστωτικού τομέα, και το διάστημα 2000 – 2013 χρημάτισε μέλος της διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα. Έχει εκδώσει επτά ποιητικές συλλογές και την ανθολογία «Η Πρέβεζα στη νεοελληνική ποίηση», αναδεικνύοντας την δυναμικότητα και την διαχρονική χρήση του ποιητικού συμβόλου που σηματοδοτεί η πόλη. Συνεργάζεται με αρκετά λογοτεχνικά περιοδικά, δημοσιεύοντας κριτικές και δοκίμια, ενώ ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα ιταλικά και στα βουλγάρικα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture