Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ελεονώρα Μελέτη: Η φωτογραφία μία μέρα πριν δώσει πανελλήνιες

Ελεονώρα Μελέτη: Η φωτογραφία μία μέρα π...

Η ανάρτηση στο instagram

Μια πολύ ουσιαστική και ειλικρινή αναδρομή επέλεξε να κάνει η Ελεονώρα Μελέτη, το απόγευμα της Κυριακής, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Η παρουσιάστρια της πρωινής ζώνης του Μεγάλου Καναλιού θέλησε να γυρίσει πίσω στον χρόνο, 26 χρόνια πριν, με αφορμή την πρεμιέρα για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

 
ADVERTISING


Έτσι, η Ελεονώρα Μελέτη θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους μια φωτογραφία από εκείνην ακριβώς τη χρονιά την οποία και συνόδευσε με μια μακροσκελή ανάρτηση.

«1996. Παραμονή πανελλαδικών εξετάσεων. Ακούω discman, πιθανότατα Eros Ramazzotti. Με αφορμή τις πανελλαδικές θέλω να σας πω μια ιστορία. Τότε κανείς δεν ήξερε ότι θα δώσω εξετάσεις. Θεωρούσαν δεδομένο ότι θα πάω εξωτερικό. Δεν το είχα μοιραστεί με κανέναν. Kαθηγητές, συμμαθητές, φίλους. Ο λόγος; Είχα τη βαθιά τοξική πεποίθηση ότι είμαι χαζή και ότι θα αποτύχω» σημείωσε χαρακτηριστικά η Ελεονώρα Μελέτη. «Αυτό με είχε κάνει να πιστέψω το πιο παρωχημένο σύστημα της τότε παιδείας που επιβράβευε την ικανότητα στη «παπαγαλία» και αναδείκνυε ως καλούς μαθητές όσους είχαν 20αρια. Ήμουν μια σχεδόν κακή μαθήτρια Με μαθηματικά, φυσική, χημεία, άλγεβρα, γεωμετρία, φυσική και χημεία πολύ κάτω από τη βάση. Από 6 έως 8. (Άριστα το 20)».

«Έγραφα καλά όμως και ήμουν καλή στις ξένες γλώσσες αλλά οι βαθμοί μου με χαρακτήριζαν ως «κακή μαθήτρια που ποτέ δεν θα περάσει». Προετοιμάστηκα κρυφά για τις παννελαδικες 1 χρόνο. Τρίτη δέσμη. Και το έκανα κρυφά για να μη χρεωθώ την αποτυχία. Να μη πει κανείς αυτό ακριβώς που ήδη άκουγα προκαταβολικά. «Έδωσε κ απέτυχε». Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δινόταν τέτοια σπουδαιότητα στις πανελλαδικές. Γιατί έσκαγε μέσα στις ψυχές των μαθητών τέτοιο κύμα άγχους και πίεσης».

«Σήμερα 43 χρόνων αν είχα τη δυνατότητα να γυρίσω πίσω , θα έλεγα σε όλους ότι πάω να δώσω πανελλαδικές και σκασίλα μου τι θα έλεγαν και τι θα περίμεναν. Θα έδινα τον καλύτερο μου εαυτό, όπως και έκανα, δεσμευμένη στο στόχο μου, αλλά αναγνωρίζοντας πως ακόμα και αν δεν τα καταφέρω, δεν θα έχω “αποτύχει”! Δεν είσαι ο μέσος όρος των βαθμών σου. Δεν είσαι το αποτέλεσμα των εξετάσεων σου. Δεν έχεις ιδέα στην ηλικία σου για το ΠΟΙΟΣ είσαι και πόσα μπορείς να πετύχεις στη ζωή! Αν έχεις προετοιμαστεί καλά, πήγαινε, δώσε, συγκεντρωμένος, με ψυχραιμία, με αγάπη στη γνώση και σεβασμό στο γραπτό σου, και ότι και αν φέρεις, άσε τη ζωή να κάνει τα μαγικά της».

«Και να θυμάσαι: Οι άλλοι πάντα θα ‘χουν να λένε! Μπορεί τελικά στη περίπτωση μου να μην είπε κανείς «έδωσε και απέτυχε» οι περισσότεροι όμως είπαν: «κάλε? Αυτή πως πέτυχε????????? ». Ξεκινούν οι πρώτες από τις 100αδες μετέπειτα αξιολογήσεις στη ζωή. Μην βασίζεις την αξία σου σε βαθμούς. Οποίο και αν είναι το αποτέλεσμα. Είσαι μοναδικός. (και δεν είσαι χαζός)» καταλήγει η παρουσιάστρια του MEGA Καλημέρα στη δημοσίευση της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight