Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Ρεύμα: Πόσα αναδρομικά θα εισπράξετε - Πόσα θα πληρώνετε από εδώ και στο εξής

Ρεύμα: Πόσα αναδρομικά θα εισπράξετε - Π...

Οι τρεις φάσεις του σχεδίου για την ανακούφιση των νοικοκυριών από τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος

Το σχέδιο ενίσχυσης των πολιτών για να αντιμετωπίσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, τόσο αυτούς που εκδόθηκαν όσο και αυτούς που θα εκδοθούν, θα υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις.

 Στην πρώτη φάση οι καταναλωτές θα δουν τις αυξημένες επιδοτήσεις στους λογαριασμούς του Ιουνίου και του Ιουλίου για τις καταναλώσεις ρεύματος του Μαΐου και του Ιουνίου. Στη δεύτερη φάση –μέσα στον Ιούλιο- θα εισπράξουν τα αναδρομικά για το ρεύμα που κατανάλωσαν από τον Δεκέμβριο μέχρι και τον Μάιο. Και στην 3η φάση, θα δουν την τιμή της κιλοβατώρας να σταθεροποιείται σε ένα επίπεδο κάτι που θα διαρκέσει ακόμη και για τουλάχιστον 12 μήνες ή μέχρι να περάσει η πρωτοφανής ενεργειακή κρίση.

 Αυτά στη θεωρία. Τι θα γίνει στην πράξη; Ιδού λοιπόν αυτό που ενδιαφέρει τους καταναλωτές. Το τι θα πληρώσουν για τον Μάιο και τον Ιούνιο, το ύψος των αναδρομικών που θα εισπράξουν μέσα στον Ιούλιο, αλλά και το ποσό που θα πληρώνουν για το ρεύμα από τον Αύγουστο και μέχρι τις… εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν.

 Α. Λογαριασμοί Μαΐου και Ιουνίου
Γενναία μείωση σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες θα δουν στους λογαριασμούς τους όσοι καταναλώνουν πάνω από 300 κιλοβατώρες καθώς και όσοι έχουν εξοχικά ή δευτερεύουσες κατοικίες. Η χρέωση θα είναι διαφορετική ανάλογα με το αν η κατοικία είναι κύρια ή δευτερεύουσα. Έτσι:

1. Για 600 κιλοβατώρες, ο λογαριασμός του Μαίου και του Ιουνίου θα φτάσει περίπου στα 155 ευρώ αν η κατοικία είναι κύρια και στα 180,5 ευρώ αν η κατοικία είναι δευτερεύουσα.

2. Για 300 κιλοβατώρες, ο λογαριασμός του Μαίου και του Ιουνίου θα φτάσει περίπου στα 66 ευρώ για την κύρια κατοικία και στα 91 ευρώ για την δευτερεύοσα κατοικία

Β. Αναδρομικά
Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν από τις 15 Ιουνίου και θα αφορούν μόνο στους χρήστες κύριας κατοικίας. Όσο μεγαλύτερη η κατανάλωση, τόσο περισσότερα και τα αναδρομικά. Ιδού οι τελικοί υπολογισμοί.

· Για 1200 κιλοβατώρες στο εξάμηνο, τα αναδρομικά θα φτάσουν στα 23,5 ευρώ

· Για 1800 κιλοβατώρες στο εξάμηνο τα αναδρομικά θα φτάσουν στα 46,08 ευρώ

· Για 2400 κιλοβατώρες στο εξάμηνο τα αναδρομικά θα φτάσουν στα 111,41 ευρώ

· Για 3000 κιλοβατώρες στο εξάμηνο τα αναδρομικά θα φτάσουν στα 177,76 ευρώ

· Για 3600 κιλοβατώρες στο εξάμηνο τα αναδρομικά θα φτάσουν στα 244,12 ευρώ

· Για 4200 κιλοβατώρες στο εξάμηνο, τα αναδρομικά θα φτάσουν στα 310,47 ευρώ

· Για 4800 κιλοβατώρες στο εξάμηνο, τα αναδρομικά θα φτάσουν στα 376,82 ευρώ

· Για 5400 κιλοβατώρες στο εξάμηνο, τα αναδρομικά θα φτάσουν στα 443,18 ευρώ

· Για 6000 κιλοβατώρες στο εξάμηνο, τα αναδρομικά θα φτάσουν στα 509,53 ευρώ

· Για 6600 κιλοβατώρες στο εξάμηνο, τα αναδρομικά θα φτάσουν στα 575,89 ευρώ

Γ. Χρέωση από την 1η Ιουλίου
Από τον Ιούλιο ενεργοποιείται ο μόνιμος μηχανισμός. Αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο καταναλωτής είναι ότι η τιμή της κιλοβατώρας θα πωλείται προς 15 λεπτά. Η χρέωση θα είναι οριζόντια δηλαδή ανεξάρτητη από το ύψος της κατανάλωσης και το αν η κατοικία είναι κύρια ή δευτερεύουσα. Χαμηλότερη τιμή θα ισχύει για αγρότες, κτηνοτρόφους και δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου. Επίσης, ο μηχανισμός θα αφορά και στα επαγγελματικά τιμολόγια. 

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις