Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Το πρώτο βήμα έγινε…

Το πρώτο βήμα έγινε…

Της Ολυμπίας Λόη*

Την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ σηματοδότησε το 3ο Συνέδριο, καθώς από τη μια η νέα γενιά έδωσε ηχηρό παρών και από την άλλη ένα ισχυρό επιστημονικό προσωπικό έθεσε τα θεμέλια πάνω στα οποία θα χτιστεί το μέλλον της παράταξης.

Αυτό όμως που κυρίαρχα δείχνει την δυναμική του Κινήματος είναι οι προτάσεις και λύσεις που καταθέτει ανοικτά στην κοινωνία, με ορθό και ουσιαστικά προοδευτικό λόγο. Μια νέα 3η Σεπτέμβρη που αγκαλιάζει την κοινωνία και δημιουργεί μαζί με αυτή την σοσιαλδημοκρατία του μέλλοντός μας.

Όπως τόνισε και ο Πρόσεδρος Νίκος Ανδρουλάκης «όλοι εμείς ενωμένοι και δυνατοί θα αποδείξουμε στις εθνικές εκλογές ότι το ΠΑΣΟΚ δεν επέστρεψε ως ρυθμιστής, αλλά ως πρωταγωνιστής».

Στις θεματικές συζητήσεις που έγιναν στο πλαίσιο του συνεδρίου και είχα την χαρά να συμμετέχω, τέθηκαν πολλά σοβαρά ζητήματα, όπως:

§  Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι το εργαλείο που εμείς οι σοσιαλδημοκράτες θέλουμενα διασφαλίσουμε ότι θα παίξει το ρόλο που έχει: δηλαδή την επιτάχυνση τουπράσινου και ψηφιακού μετασχηματισμού, και την δίκαιη μετάβαση. Η επιτυχίατου συγκεκριμένου Ταμείου είναι για μας αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Ο ρόλος της παρέμβασης από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι να διασφαλίσουμε ότι αυτοί οι πόροι πραγματικά θα πάνε εκεί που θα έχουν τοσημαντικότερο πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα.

§  Η κοινωνική κατοικία, που η Ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία έχει θέσει στην κορυφή της ατζέντας, θα δώσει νέα ώθηση στην έννοια του κοινωνικού κράτους με άμεσο θετικό αντίκτυπο στους νέους και στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

§  Η γενιά του Brain Drain που φεύγει στο εξωτερικό και δεν επιστρέφει γιατί δεν υπάρχουν το κίνητρα για να εργαστεί και να ζήσει με αξιοπρέπεια στην Ελλάδα, πλήρωσε και πληρώνει τις πολλαπλές κρίσεις, αφήνοντας μια χώρα σε ένδεια από επιστημονικό προσωπικό.

§  Η ψηφιακή μετάβαση στις τοπικές κοινωνίες αλλά και η λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας digital society που ενισχύει την συμμετοχική δημοκρατία χωρίς αποκλεισμούς και μας κάνει όλους συμμέτοχους και συνυπεύθυνους στην πολιτική ζωή της χώρας.

Η ελπίδα ήρθε και είναι στα χέρια όλων μας να την μετουσιώσουμε σε πράξη. Και πρέπει να γνωρίζουμε ότι η αλλαγή θα είναι δυναμική.

Δεν απονέμεται, κερδίζεται. Με προσπάθεια, αδιάκοπο αγώνα και την κοινωνία στο προσκήνιο καθιστώντας τον ενεργό πολίτη ξανά πρωταγωνιστή.

Το πρώτο βήμα έγινε…

 

*Η Ολυμπία Λόη είναι αρχιτέκτονας -μηχανικός, αναπληρώτρια Γραμματέας Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις