Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γεωργιάδης: Παραβατικότητα για ένα στα τέσσερα πρατήρια καυσίμων που ελέγχθηκαν 

Γεωργιάδης: Παραβατικότητα για ένα στα τ...

Η ΔΙΜΕΑ τις τελευταίες μέρες έχει ελέγξει 137 πρατήρια καυσίμων

Στο 26% -δηλαδή ένα στα τέσσερα- διαμορφώνεται, μέχρι τώρα, η παραβατικότητα των πρατηρίων υγρών καυσίμων για αθέμιτη κερδοφορία, με βάση την επεξεργασία των στοιχείων από τους ελέγχους της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου (ΔΙΜΕΑ). Η ΔΙΜΕΑ τις τελευταίες μέρες έχει ελέγξει 137 πρατήρια καυσίμων συνολικά. 
 
Όπως έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης:
 
«Η υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ΔΙΜΕΑ τις τελευταίες μέρες έχει ελέγξει: 137 πρατήρια καυσίμων. Έχει ολοκληρώσει την επεξεργασία των στοιχείων για τα 64. Βρέθηκαν παραβάσεις αθέμιτης κερδοφορίας σε 17. Χωρίς παράβαση τα 47. Υπό επεξεργασία τα 73. Παραβατικότητα στο 26%. Συνεχίζουμε».

«Πολύ πιθανόν να υπάρξουν μέτρα για τα καύσιμα και το καλοκαίρι, στοχευμένα, όχι οριζόντια» επισήμανε εξάλλου την Κυριακή στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

«Στα νησιά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα καύσιμα, πρώτον λόγω μεταφορικών που έχει αυξηθεί το κόστος, δεύτερον υπάρχουν νησιά χωρίς ανταγωνισμό, με ένα – δύο πρατήρια. Συζητάμε σενάρια για τα νησιά, θα γίνουν ανακοινώσεις από τον αρμόδιο υπουργό. Το πρόβλημα με τα καύσιμα απασχολεί πάρα πολύ την κυβέρνηση» τόνισε. 

«Πρόβλημα για τα καύσιμα υπάρχει μεγάλο, και δεν οφείλεται στην αισχροκέρδεια, βέβαια θα βρούμε παραβάτες, αλλά το βασικό πρόβλημα είναι ότι έχουμε διπλή αύξηση, από τη μία αύξηση της τιμής του αργού, αλλά από την άλλη και μεγάλη πτώση του ευρώ. Το 2011 είχε 147 δολάρια το βαρέλι, όμως το ευρώ είχε 1,50» εξήγησε ο υπουργός. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις