Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας τίμησε τους Άγιους Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο

Ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας τίμησε τους Άγ...

Τελέστηκε Δοξολογία την Κυριακή

Με μεγάλη λαμπρότητα τέλεσε την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 στον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου Πατρών για ακόμα μια χρονιά σύσσωμος ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», μεγαλοπρεπή Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία, τιμώντας τη μνήμη των Άγιων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου, Πολιούχων και Προστατών της Τρίπολης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου Πατρών βρίσκεται η εικόνα των Νεομαρτύρων από το 1861, την οποία αφιέρωσαν οι τότε Αρκάδες της Πάτρας και ο Μητροπολίτης Πατρών κ. κ. Χρυσόστομος φρόντισε να διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση και να έχουν οι πιστοί την ευκαιρία να προσκυνούν τους Αγίου μας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Παναγιώτης Καρασπήλιος ανέφερε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της Αρτοκλασίας «Οι Άγιοι Νεομάρτυρες της Τρίπολης που βρήκαν βάναυσο θάνατο από τους Οθωμανούς κατακτητές και πότισαν με το ίδιο τους το αγιασμένο αίμα τους τη σημαία του αγώνα των Ελλήνων για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία ενάντια στον Οθωμανικό ζυγό, να χαρίζουν υγεία και ευλογία σε όλο τον κόσμο και να εμπνέουν πάντα τους ανθρώπους με τον ευσεβή βίο τους να αγωνίζονται για τα υψηλά ιδανικά και τις αξίες.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις