Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το 3ο ΕΠΑΛ Πάτρας συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus plus ΚΑ1

Το 3ο ΕΠΑΛ Πάτρας συμμετείχε στο πρόγραμ...

Εκδήλωση για τα αποτελέσματα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 στον χώρο του σχολείου η εκδήλωση διάδοσης των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus Plus ΚΑ122, με τίτλο «Restart & Upgrade για τους εκπαιδευόμενους του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Πάτρας» με κωδικό 2021-1-EL01- KA122-VET-000030922, και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το πρόγραμμα αφορούσε την τοποθέτηση συνολικά 16 μαθητών όλων των ειδικοτήτων του σχολείου μας σε επιχειρήσεις για 2 εβδομάδες στο Μιλάνο, Ιταλία. Πιο συγκεκριμένα οι Β. Νοσηλευτές τοποθετήθηκαν στους κοινωνικούς συνεταιρισμούς για άτομα με αναπηρία Cascina Biblioteca και Azione Solidale, οι Β. Οδοντοτεχνίτη εξασκήθηκαν στο Επαγγελματικό Λύκειο IIS Severi Correnti, οι Υπάλληλοι Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών στο ξενοδοχείο Residenza Cenisio και στο οικονομικό τμήμα του σχολείου Rinnovata Pizzigoni.

Τέλος οι Τεχνικοί Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής τοποθετήθηκαν στο  αρχιτεκτονικό γραφείο Urbanism Planning Architecture και στο βραβευμένο για τη φορολογική του συνέπεια εργαστήριο κιγκαλερίας Fragori. Με τη συμμετοχή τους οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εργαστούν με πολίτες άλλων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γνώρισαν από κοντά άλλα μοντέλα οργάνωσης εργασίας και νοοτροπίες, εμπλούτισαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, βελτίωσαν τις δεξιότητές τους στο αντικείμενο κατάρτισής τους και διεύρυναν τους προσωπικούς και επαγγελματικούς τους ορίζοντες.

Η ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων έγινε με την τοποθέτησή τους σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, και η πιστοποίηση που έλαβαν θα ενισχύσει τις προοπτικές σταδιοδρομίας και τις δυνατότητες απασχόλησής τους. Η μετακίνηση έγινε από τις 26 Μαρτίου έως τις 11 Απριλίου 2022 και εκτός από τις τοποθετήσεις περιλάμβανε και πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, αφού οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα αξιοθέατα του Μιλάνου αλλά και γειτονικές πόλεις (Βενετία, Παβία, Μπέργκαμο, Πάρμα και λίμνη Κόμο).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του σχολείου (https://blogs.sch.gr/3epal-esp-patras/erasmus-plus-ka1" ή απευθείας τον ακόλουθο σύνδεσμο (https://www.canva.com/design/DAFBIpxXYH4/LFyXEoM8Lhrp4-WkhWim3A/view?utm_content=DAFBIpxXYH4&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=viewer).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις