Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μεγάλη αύξηση των γάμων παρατηρείται μετά τον Μάρτιο

Πάτρα: Μεγάλη αύξηση των γάμων παρατηρεί...
Μαρτάτος Tάκης

Το επιβεβαίωσε μιλώντας στο thebest.gr ο υπεύθυνος του Γραφείου Γάμων της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Μετά τις πολλές αναβολές γάμων που είχαμε το 2021 λόγω των περιοριστικών μέτρων του covid 19, το τοπίο φαίνεται ν’ αλλάζει και ήδη από τον περασμένο Μάρτιο παρατηρείται μία σημαντική αύξηση στην αναγγελία τέλεσης γάμων στην περιοχή της Πάτρας και στην ευρύτερη περιοχή. Το thebest.gr επικοινώνησε με τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, προϊστάμενο του ιστορικού ιερού ναού Παντανάσσης και υπεύθυνο στο γραφείο γάμων της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, ο οποίος και μας επιβεβαίωσε πως από τον Μάρτιο του 2022 που η κατάσταση με την πανδημία άρχισε να εξομαλύνεται και σιγά σιγά αίρονται τα περιοριστικά μέτρα, παρατηρείται μία αξιοσημείωτη αύξηση στους γάμους.

Όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο π. Κωνσταντίνος υπάρχει πράγματι μία μεγάλη προσέλευση στο γραφείο γάμων της Μητρόπολης στο κτίριο της οδού Βότση και μάλιστα τα νέα ζευγάρια που θέλουν να ενώσουν τις ζωές τους με τα ιερά δεσμά του γάμου  βρίσκουν και ημερομηνία και τον ιερό ναό της προτίμησης τους επιλέγοντας και ναούς στην ύπαιθρο που μπορεί να είναι και κοντά σε κέντρα διασκέδασης ώστε να διευκολυνθούν μετά και οι καλεσμένοι. Τέτοια παραδείγματα είναι ο Πρέβεδος στο Φαρραί, το Καστρίτσι, κ.α.

Ένα ακόμη στοιχείο που αξίζει προσοχής είναι όπως μας είπε ο π. Κωνσταντίνος, ότι νέα ζευγάρια που πρόκειται να παντρευτούν, επιλέγουν εκτός από ξωκκλήσια στην ύπαιθρο και νησιωτικούς προορισμούς όπως γραφικά Κυκλαδίτικα νησιά όπως η Νάξος, η Πάρος, η Τήνος κι αυτό γιατί ενδεχομένως έχουν κάνει εκεί τις καλοκαιρινές τους διακοπές και έχουν όμορφες αναμνήσεις και είναι εξοικειωμένοι με το χώρο αλλά και για μία πιο οικογενειακή, γαμήλια δεξίωση με τα μέλη της οικογένειας και τους στενούς τους φίλους.

«Είχαμε πολλές αναβολές τα τελευταία 2 χρόνια και οι περισσότερες ήταν το 2021 καθώς οι περιορισμοί της πανδημίας άλλαξαν και το πρόγραμμα των νέων ζευγαριών που ήθελαν να κάνουν το γάμο τους. Ένας γάμος πέρα από το ιερό μυστήριο που τελείται στην εκκλησία και έχει την ιδιαίτερη ευλογία, ομορφιά, παράδοση και ιερότητα του, συνδυάζεται στο μυαλό των Ελλήνων και με το γλέντι και το χορό, γι’ αυτό και είχαμε τις πολλές αναβολές το προηγούμενο διάστημα», μας εξήγησε ο π. Κωνσταντίνος που εκτός από την ευθύνη για το γραφείο γάμων έχει και την ευθύνη & για τα διαζύγια.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως τα νέα ζευγάρια επιλέγουν για το γάμο τους όχι μόνο την ημέρα του Σαββάτου αλλά και την Κυριακή, ημέρα Αναστάσεως και χαράς και το πρωί προς μεσημέρι αλλά και το απόγευμα.      

Την ίδια ώρα πολλά είναι και τα βαπτίσια που γίνονται τα σαββατοκύριακα.

Στη φωτ. ο π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

Στη φωτ. ο π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις