Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μπόνους σε όσους επιλέξουν την Σάμο ή τη βόρεια Εύβοια για διακοπές

Μπόνους σε όσους επιλέξουν την Σάμο ή τη...

Τι προβλέπει η τροπολογία

Μπόνους 300 ευρώ για διακοπές στη Σάμο και 150 ευρώ για διακοπές στη βόρεια Εύβοια θεσπίζει για φέτος η τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο με στόχο την οικονομική ενίσχυση και τη στήριξη του εγχώριου τουρισμού στις δύο πληγείσες περιοχές από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020 και τις φωτιές του Αυγούστου 2021 αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την τροπολογία, θα παρασχεθεί οικονομική διευκόλυνση για το 2022 από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για κάθε ενήλικο φυσικά πρόσωπο προς το σκοπό της ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού στη Σάμο και τη Βόρεια Εύβοια. Δικαιούχοι είναι όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας βάσει της τελευταίας φορολογικής δήλωσης που έχουν υποβάλλει. Ειδικά για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή ο ένας εκ των δύο σε περίπτωση χωριστής δήλωσης

Ωφελούμενοι των δικαιούχων μπορούν να οριστούν:

 Τα ενήλικα παιδιά του δικαιούχου που δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη βάσει της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το 2020
 
Ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν. Σε περιπτώσεις συζύγων ή τέκνων που αμφότεροι είναι δικαιούχοι ο ένας εκλαμβάνεται ως ωφελούμενος του άλλου.

 Αίτηση στο πρόγραμμα δεν μπορούν να υποβάλουν οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της περιόδου 2021- 2022 του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, όσοι επιλεγούν ως δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης περιόδου 2022 - 2023, ανεξαρτήτως από αν γίνει, τελικώς, χρήση των ανωτέρω παροχών ή όχι καθώς και οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι - ωφελούμενοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Η οικονομική ενίσχυση δεν τα 300 ευρώ για τους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου και τα 150 ευρώ για τους Δήμους Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου - Λίμνης Αγίας Άννας.

Η ενίσχυση θα πιστωθεί από την εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου «Εθνικά Δίκτυο Τεχνολογίας και’Ερευνας Α.Ε. ΕΔΥΤΕ Α.Ε.» μέσω ειδικής εφαρμογής στο gov.gr. στον δικαιούχο σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για το σκοπό αυτό από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό.

Ο δικαιούχος, αφότου αυθεντικοποιηθεί με τους προσωπικούς κωδικούς του taxisnet, θα εισέρχεται στην εφαρμογή, θα δηλώνει τους ωφελούμενους και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για έναν από τους προορισμούς και την πίστωση του αντίστοιχου χρηματικού ποσού σε αυτή. Ο αιτών θα συμπληρώνει και θα επικαιροποιεί τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλούν αίτηση και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, ενώ δεν επιτρεπεται η υποβολή δεύτερης αίτησης.

 

Οπως ορίζει η τροπολογία, η συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος εισφορά, δε δεσμεύεται και δε συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη, ούτε υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού προνοιακού χαρακτήρα.

Με την έκδοσή της, η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη για 30 ημέρες και ο κάτοχός της μπορεί να χρησιμοποιήσει το πιστωμένο ποσό για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς, εστίασης και διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενων, ενώ δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψη του ποσού.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις