Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τσαβούσογλου σε Μπλίνκεν: «Χάσατε την ισορροπία μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας»

Τσαβούσογλου σε Μπλίνκεν: «Χάσατε την ισ...

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στα ζητήματα της Κύπρου, της Τουρκίας και της Ελλάδας εκφράζοντας παράπονα για τη στάση των ΗΠΑ

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσλου στον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν, για την πολιτική που ακολουθούν οι ΗΠΑ στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε ότι «στη σημερινή μας συνάντηση είπα στον Μπλίνκεν πως πάντα τηρούσαν την ισορροπίες στα ζητήματα της Κύπρου, της Τουρκίας και της Ελλάδας. Του ανέφερα πως το τελευταίο διάστημα, έχασαν αυτή την ισορροπία. Ο ίδιος μου είπε πως θα τηρήσουν την ισορροπία. Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι υπέρ του δικαίου».

Το χειροκρότημα στον Μητσοτάκη
Ο κ. Τσαβούσογλου στη συνέντευξη του μετά τη συνάντηση του με τον κ. Μπλίνκεν αναφέρθηκε και στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο και τόνισε πως «όσο και αν χειροκροτηθεί κάποιος, οπουδήποτε και αν τον χειροκρoτούν, οι Ελληνοκύπριοι είναι αυτοί που αρνούνται τη λύση του Κυπριακού.

Για εμάς δεν έχει σημασία ποιος και που χειροκροτήθηκε. Όποιος και να μιλήσει στο Κογκρέσο χειροκροτείται, μάλιστα γίνεται συχνά αυτό. Εμείς αυτό το είδαμε και όταν είχαμε πάει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Αυτή είναι μια παράδοση. Δεν έχουμε κάτι που να μας ενοχλεί».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως έθεσε στον Μπλίνκεν το ζήτημα της προμήθειας των F-16. Παράλληλα, υποστήριξε πως ζήτησε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, μαζί με τη Σουηδία και την Φινλανδία να σταματήσουν να στηρίζουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις PKK και YPG.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις