Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Αμάντα Γεωργιάδη έδωσε την πρώτη της συνέντευξη στην ΕΡΤ επιστρέφοντας από το Τορίνο

Η Αμάντα Γεωργιάδη έδωσε την πρώτη της σ...

ΌΠως χαρακτηριστικά είπε, «είμαι χαρούμενη, περήφανη και... λίγο κουρασμένη» & «θα ήθελα να συνδυάσω την ιατρική με το τραγούδι»

Χαρούμενη, περήφανη και... λίγο κουρασμένη, δήλωσε η φετινή μας εκπρόσωπος στη Γιουροβίζιον Αμάντα Γεωργιάδη, η οποία επιστρέφοντας από το Τορίνο έδωσε την πρώτη της συνέντευξη στην ΕΡΤ στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά και την εκπομπή «Στο Κέντρο» που μεταδόθηκε την Τρίτη 17/5/2022 το βράδυ στην ΕΡΤ1.

Όπως είπε η Αμάντα Γεωργιάδη που ήταν κουρασμένη μετά τις πολυήμερες πρόβες και τις εμφανίσεις της στον α’ ημιτελικό και στον τελικό της Eurovision όπου τα πήγε αρκετά καλά καταλαμβάνοντας την 8η θέση, αναμένεται να επιστρέψει στο Όσλο της Νορβηγίας όπου σε 7 μέρες θα έχει τις εξετάσεις της για το πτυχίο της στην ιατρική ενώ παράλληλα έχει έτοιμο το νέο της άλμπουμ.

Η Αμάντα Γεωργιάδη μίλησε για τα όσα ξεχωρίζει στην Ελλάδα αλλά και για τα επόμενα σχέδιά της και χαρακτηριστικά ανέφερε, «η Ελλάδα είναι πανέμορφη, ζεστή. Τη νιώθω σπίτι μου. Μου αρέσει πάρα πολύ το φαγητό εδώ αλλά πιο πολύ μου αρέσει ο κόσμος που είναι τόσο ζεστός και ανοιχτός. Και ο καιρός μου αρέσει πολύ. Γυρίζω στη Νορβηγία γιατί σε επτά μέρες έχω εξετάσεις στην ιατρική. Πρώτα θέλω να τελειώσω με την ιατρική γιατί είναι η τελευταία μου χρονιά και μετά έρχεται ένα άλμπουμ. Μετά θέλω να κάνω και κάποιες συναυλίες. Ιδανικά θα ήθελα να συνδυάσω την ιατρική με το τραγούδι».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου Γ. Κουβαρά για τα κριτήρια στην Eurovision, αν δηλαδή το κοινό ψηφίζει το τραγούδι ή την χώρα η Αμάντα Γεωργιάδη απήντησε: «Νομίζω στη Eurovision ο κόσμος ψηφίζει περισσότερο το τραγούδι και όχι τη χώρα. Στην περίπτωση της Ουκρανίας το τραγούδι ήταν ωραίο αλλά δε μπορώ να πω τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε ο πόλεμος. Όταν μιλήσαμε με τους εκπροσώπους της Ουκρανίας, μου έδωσαν την αίσθηση ότι είναι πολύ καλά παιδιά αλλά έδιναν την εικόνα πως υπάρχει κάτι που τους απασχολεί. Ο διαγωνισμός της Eurovision μπορεί να είναι διαγωνισμός τραγουδιού όμως μπορείς μέσα από αυτόν κάθε χώρα να περάσει το δικό της μήνυμα».

Τέλος τόνισε πως «για μένα δεν είναι το πιο σημαντικό να γίνω διάσημη. Δε θα έκανα κάτι μόνο και μόνο για να γίνω διάσημη. Θέλω να κάνω αυτό που με ευχαριστεί και με εκφράζει. Μόνο χαρά μου έδωσε το ότι ο κόσμος άκουσε το τραγούδι μου».

Η έκπληξη που επιφύλαξε η Αμάντα Γεωργιάδη ήταν όταν σιγοτραγούδησε ένα παλιό κομμάτι του Γιώργου Ζωγράφου από το λεγόμενο «νέο κύμα», το «Μικρό παιδί» που άκουγε η ίδια μικρή στο σπίτι από τον πατέρα της.

Η κεντρική φωτ. έχει credit: EBU SARAH LOUISE BENNETT.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight