Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έφυγε από τη ζωή ο Πατρινός Χρήστος Μαρτζιώκας- Είχε μεταναστεύσει στον Καναδά ωστόσο δεν ξεχνούσε την Πάτρα

Έφυγε από τη ζωή ο Πατρινός Χρήστος Μαρτ...

Στήριζε τον απόδημο ελληνισμό στο Τορόντο του Καναδά και φρόντιζε τουλάχιστον 4 φορές το χρόνο να επισκέπτεται την Πάτρα

Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Μαρτζιώκας ο Πατρινός, ο οποίος είχε μεταναστεύσει στον Καναδά. Ο  Μάκης Ανδρικόπουλος σε ανάρτησή του αναφέρει:

ΕΦΥΓΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΤΖΙΩΚΑΣ!

Καλοτάξιδος Φίλε και Συντοπίτη στον τελευταίο σου προορισμό! Περπατήσαμε σε κοντινές γειτονιές και σχεδόν στους ίδιους δρόμους της Πάτρας, της κοινής αγαπημένης γενέτειρας. Τα βήματά μας στους Ιερούς αυτούς Δρόμους δεν έσμιξαν. Μάς έσμιξε και μάς γνώρισε μεταξύ μας ο μακρινός Καναδάς. Η αρχή έγινε στον Σύλλογό μας, τον «Σύλλογο Αχαιών Τορόντο». Στη συνέχεια σε έφεραν κοντά οι δράσεις σου και η πολυσχιδής και μεγάλη σου προσφορά στα κοινά της παροικίας και γίναμε φίλοι. Σε καμάρωνα για την έμφυτη δυναμική σου να δημιουργείς και κάποιες φορές, έστω και για λίγο,τα λέγαμε. Τελευταία όμως, με τα συνεχή συχνά σου τηλεφωνήματα τα οποία ήταν αύρα χαράς και για τους δυο μας, ξαναπερπατήσαμε, μαζί τη φορά αυτή, τους Πατρινούς Δρόμους, ζωντανεύοντας παλιές ιστορίες και βιώματα τα οποία ζήσαμε σε διαφορετικούς χρόνους. Πάντα, ως μεγαλύτερος, πρώτος εγώ και από κοντά με τον δικό σου καλπασμό εσύ. Όπως οι εμπειρίες μας στη Χαρτοποιία του Λαδόπουλου όπου δουλέψαμε κι οι δυο μας. Εσύ άρχισες να δουλεύεις όταν εγώ έφευγα με το «Σατούρνια», από το λιμάνι της Πάτρας, για τον Καναδά. Για να πάρεις και εσύ την ίδια ρότα κάποια χρόνια αργότερα. Με τον ξαφνικό μισεμό σου το κενό που αφήνεις πίσω θα είναι δυσαναπλήρωτο. Θα μας λείψεις Αγαπημένε Φίλε. θα μάς λείψεις πολύ και πάνω απ’όλα και πολύ περσότερο, θα λείψεις στην Πάτ τη σύντροφο της ζωής σου, καθώς και σε όλη την καλή σου οικογένεια, στον πόνο της οποίας συμμετέχουμε όλοι εμείς που σε γνωρίσαμε. Ας είναι Αιωνία η Μνήμη σου! Θα ζεις μαζί μας, στις καρδιές και στις θυμίσεις μας!

*Να προσθέσουμε πως με το thebest.gr επικοινώνησε μία καλή φίλη του εκλιπόντος και μας είπε με συγκίνηση πως ο Χρήστος Μαρτζιώκας αν και ζούσε ως απόδημος Έλληνας στο Τορόντο του Κανναδά στήριζε πάντα τη γενέτειρα του, την Πάτρα, την οποία και φρόντιζε να επισκέπτεται τουλάχιστον 4 φορές το χρόνο. Μάλιστα μάζευε χρήματα και τα προσέφερε σε φιλανθρωπίες όπως στο ίδρυμα "Η Κιβωτός της αγάπης". Ήταν ένας άρχοντας στην κυριολεξία και επίσης ήταν προσωπικός φίλος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και του Γιώργου Παπανδρέου. Ξεκίνησε από μία φτωχή οικογένεια αλλά αγωνίστηκε, δούλεψε και πρόκοψε.

Η αδελφή του εκλιπόντος διατηρούσε κατάστημα Προπο για χρόνια κοντά στα Ψηλαλώνια, το οποίο πλέον έχει δώσει.

Η γενέτειρα του, η Πάτρα ήταν η αγάπη του και ποτέ σεν την ξεχνούσε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις