Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο Αμαζόνιος του Διακονιάρη, δίπλα σε σπίτια και γήπεδο- ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ο Αμαζόνιος του Διακονιάρη, δίπλα...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Απογοητευτικές εικόνες

Είναι εικόνες που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι είναι από την Πάτρα, από τον οικιστικό ιστό της και μάλιστα σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή εν έτει 2022. Ο χείμαρρος Διακονιάρης στη Βενιζέλου και Ακρωτηρίου έχει αποκτήσει μια τροπική διάσταση και κάτι "εξωτικό" που παραπέμπει σε Αμαζόνιο και όχι με την καλή έννοια.

Έχει χορταριάσει τόσο πολύ που εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς αν είναι  κοίτη ή... δάσος. Και όλα αυτά δίπλα σε σπίτια αλλά και σε γήπεδο όπου παίζουν παιδιά. Ο "θησαυρός" της κοίτης κρύβει σκουπίδια και μπορεί πολύ  εύκολα να αποτελέσει "καταφύγιο" για φίδια και άλλα ερπετά ειδικά τώρα που πλησιάζουμε στην καλοκαιρινή περίοδο. Κι όσο κι αν φαίνεται αδιανόητο να υπάρχει αυτή η κατάσταση σε κατοικημένη περιοχή μιας πόλης όπως η Πάτρα, εν τούτοις, είναι η πραγματικότητα.

Κάτοικοι είπαν στον thebest.gr πως υπάρχει έντονο πρόβλημα με τον μη καθαρισμό της κοίτης του χειμμάρου καθώς όπως ανέφεραν υπάρχει διχογνωμία μεταξύ Δήμου Πατρέων και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το που ανήκει το συγκεκριμένο κομμάτι και άρα ποιος έχει την ευθύνη για τον καθαρισμό του.

Σε επικοινωνία που είχε το thebest.gr με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο επεσήμανε πως δεν υπάρχει καμία διχογνωμία με τον Δήμο Πατρέων για τον καθαρισμό και όπου χρειάζεται συνεργάζονται. "Ό, τι χρειάζεται θα το καθαρίσουμε. Έχει γίνει καθαρισμός τον Οκτώβριο. Τώρα λογικό είναι να φούντωσαν χόρτα μέσα στον χειμώνα με τις βροχές και θα το ξανακαθαρίσουμε τέλη Μαΐου που γίνονται οι καθαρισμοί και τελειώνουν και οι βροχές. Διχογνωμία με τον Δήμο Πατρέων ως προς την αρμοδιότητα του καθαρισμού δεν υπάρχει. Συνεργαζόμαστε πάντα, δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα".

Φωτογραφίες Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις