Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Στην Πάτρα αυτό το Σάββατο ο Σπύρος Πετρουλάκης με το "Κατά Ιωάννη"

Στην Πάτρα αυτό το Σάββατο ο Σπύρος Πετρ...

Ο συγγραφέας του "Σασμού" θα παρουσιάσει σε εκδήλωση στις 19.30 στο Due Piani το νέο του κοινωνικό μυθιστόρημα που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας

Ο συγγραφέας του τόσο επιτυχημένου και πολυδιαβασμένου «Σασμού» που έγινε και τηλεοπτική σειρά στο κανάλι Alpha με απίστευτη απήχηση στο κοινό, Σπύρος Πετρουλάκης θα είναι αυτό το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 στην Πάτρα καλεσμένος του βιβλιοπωλείου «Η Γωνιά του βιβλίου» της οικογένειας Παπαχρίστου για να παρουσιάσει το νέο του κοινωνικό μυθιστόρημα με τίτλο «Κατά Ιωάννη» που κυκλοφορεί εδώ και περίπου 1 μήνα από τις εκδόσεις Μίνωας.

Ο δημοφιλής συγγραφέας Σπύρος Πετρουλάκης με της Κρητικές ρίζες καταγωγής που αγαπά ιδιαίτερα και την Πάτρα, θα βρίσκεται λοιπόν το Σάββατο 14 Μαΐου, στις 19:30, στην BIBLIOTHECA - DUE PIANI (στην Αγίου Νικολάου 47 πλησίον της Κορίνθου) για να μιλήσει για το νέο του βιβλίο «Κατά Ιωάννη», να συναντήσει & να συνομιλήσει με τους αναγνώστες του και να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Μαζί του θα είναι η Γιώτα Κοντογεωργοπούλου, συγγραφέας-δημοσιογράφος (διεύθυντρια σύνταξης του thebest.gr), και ο Πατρινός ηθοποιός Δημήτρης Γεωργαλάς, ο οποίος ως γνωστόν παίζει και έναν χαρακτηριστικό ρόλο στη σειρά «Σασμός».

Η εκδήλωση διεξάγεται σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Παπαχρίστου «Η Γωνιά Του Βιβλίου».

Χανιά, σήμερα

Στην Ιερά Μονή της Παναγιάς Ακρωτηριανής ο συντηρητής έργων τέχνης Σταύρος Βεγράκης ανακαλύπτει μια αριστουργηματική και συνάμα «βλάσφημη» εικόνα, που κανείς δεν θα περίμενε να βρίσκεται σ’ ένα μοναστήρι. Ποιος είναι, άραγε, ο άγνωστος δημιουργός της, του οποίου την τέχνη χαρακτηρίζει ένας γνήσιος και απαράμιλλος ρεαλισμός, και κυρίως πώς έφτασε να ακολουθήσει μια τόσο τολμηρή τεχνική στις αγιογραφίες του;

Σε ένα ταξίδι του στη Σμύρνη ο Βεγράκης θα βρει την άκρη της ιστορίας σε ένα εντελώς απρόσμενο μέρος. Επιστρέφοντας στα Χανιά, θα του αποκαλυφθεί μια τραγική ιστορία, βαθιά θαμμένη στη μνήμη της πόλης.

Χανιά, 1900-1922

Μια μάνα ψαλιδίζει με άκαρδο πείσμα τις φτερούγες που πάνε να φυτρώσουν στις πλάτες του παιδιού της. Ξεφεύγοντας για λίγο από το υγρό υπόγειο, τη φυλακή του, ο Ιωάννης, ένας «ατελής» άνθρωπος, πασχίζει να φτάσει στην τελειότητα. Ο νεαρός ζωγράφος τολμά το αδιανόητο, αδιαφορώντας για το τίμημα. Βλασφημία ή ωδή στον έρωτα είναι η δημιουργία του; Ποιος, όμως, μπορεί να κρίνει την τέχνη που πηγάζει από την αλήθεια της ψυχής;

Στη δίνη της ανασφάλειας και των τραγικών ιστορικών γεγονότων, δύο νέα παιδιά δεν διστάζουν να ερωτευτούν μέχρις εσχάτων. Έναν αιώ­να μετά, η αγάπη, η ανθρώπινη αναλγησία και το φοβερό τέλος είναι αδύνατο να ξεχαστούν…

Ο Σπύρος Πετρουλάκης έχει γεννηθεί και ζει στην Αθήνα, έχοντας ζήσει επίσης στο Ρέθυμνο και στα Χανιά από όπου και κατάγεται. Έχει δύο παιδιά, την Ειρήνη και τον Κωνσταντίνο. Είναι συνθέτης και στιχουργός και έχει συμμετάσχει σε μουσικές παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Τραγούδια του περιλαμβάνονται σε CD πολλών γνωστών καλλιτεχνών, ενώ έχει γράψει μουσική και τραγούδια για ντοκιμαντέρ και θεα­τρικές παραστάσεις.

Ασχολείται με τη φωτογραφία (φωτογραφίες του έχουν βραβευτεί και δημοσιευτεί σε ευρωπαϊκά περιοδικά), είναι αφηγητής παραμυθιών, προπονητής και Πανελληνιονίκης στο άθλημα του Taekwondo και έχει ως χόμπι την αναρρίχηση και τις καταδύσεις.

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Το παράθυρο της Νεφέλης (2014), Η εξομολόγηση (2015), H Παναγιά της φωτιάς (2016), Το τελευταίο δαχτυλίδι (2017), Αμαλία (2018), Σασμός (2019), Η νύχτα της αλήθειας (2020) καθώς και τα βιβλία του για παιδιά Στα χνάρια του κουρσάρου Μπαρμπαρόσα (2014), Ο θησαυρός του Κυβερνήτη (2015), Ο δράκος Μπουρμπουλήθρας (2016), Η συνταγή της ευτυχίας (2016) και Το αθάνατο νερό (2019).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture