Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΗΠΑ: Οι υγειονομικές αρχές ερευνούν πέντε θανάτους παιδιών από ανεξήγητη ηπατίτιδα

ΗΠΑ: Οι υγειονομικές αρχές ερευνούν πέντ...

Το 90% των παιδιών χρειάστηκε να νοσηλευτούν

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι ερευνούν 109 περιπτώσεις ανεξήγητης ηπατίτιδας σε παιδιά στις ΗΠΑ, εκ των οποίων πέντε ήταν θανατηφόρες.

Αυτές οι περιπτώσεις σοβαρών φλεγμονών του ήπατος εντοπίστηκαν σε 25 αμερικανικές Πολιτείες και εδάφη και τα παιδιά που νόσησαν έχουν μέση ηλικία μόλις δύο ετών, διευκρίνισε αξιωματούχος των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Εκτός των ΗΠΑ, περισσότερα από 200 κρούσματα έχουν καταγραφεί, κυρίως στην Ευρώπη, διευκρίνισε άλλος αξιωματούχος.

Λόγω του πολύ νεαρού της ηλικίας, τα συγκεκριμένα παιδιά δεν μπορούσαν ως επί το πλείστον να εμβολιαστούν κατά της Covid-19.

«Ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 δεν είναι η αιτία» της νόσου αυτής, δήλωσε ο Τζέι Μπάτλερ, αναπληρωτής διευθυντής αρμόδιος για τις μολυσματικές νόσους στα CDC, λέγοντας ότι θέλει να βάλει τέλος στις φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Αντίθετα, η λοίμωξη με Covid-19 δεν αποκλείστηκε ως ενδεχόμενη αιτία, διευκρίνισε.

Τα CDC ωστόσο κλίνουν υπέρ της εκδοχής ενός συγκεκριμένου τύπου αδενοϊού – ιών αρκετά κοινών, αλλά που δεν ήταν γνωστοί έως τώρα ότι προκαλούν ηπατίτιδες σε υγιή παιδιά. Επιβεβαιώθηκε ότι περισσότερα από τα μισά παιδιά που επλήγησαν στις ΗΠΑ είχαν βρεθεί θετικά στον αδενοϊό, τον λεγόμενο «τύπου 41».

«Οι ερευνητές εδώ και σε όλο τον κόσμο εργάζονται σκληρά για να καθορίσουν την αιτία», δήλωσε ο Τζέι Μπάτλερ.

Τα κρούσματα στις ΗΠΑ σημειώθηκαν τους τελευταίους επτά μήνες, διευκρίνισε. Και το 14% των παιδιών που νόσησαν χρειάστηκε να υποβληθούν σε μεταμόσχευση ήπατος.

«Γνωρίζουμε ότι αυτή η είδηση μπορεί να είναι ανησυχητική, κυρίως για τους γονείς των μικρών παιδιών. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτές οι σοβαρές ηπατίτιδες είναι σπάνιες», πρόσθεσε ο Μπάτλερ, θέλοντας να καθησυχάσει.

Παρότι το 90% των παιδιών χρειάστηκε να νοσηλευτούν, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, αυτά θεραπεύτηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις