Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Ρεύμα: Τα νέα μέτρα δεν «κόβουν» τις προσφυγές- Τη Δευτέρα εκδικάζονται οι 5 πρώτες-«Κρυφτό» με τους παρόχους

Πάτρα- Ρεύμα: Τα νέα μέτρα δεν «κόβουν» ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τι συμβαίνει με την επιστροφή των 600 ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Την προσεχή Δευτέρα έχουν οριστεί να εκδικαστούν οι πέντε πρώτες προσωρινές διαταγές Πατρινών καταναλωτών  ρεύματος, προκειμένου  να «παγώσει» η διαδικασία διακοπής του ρεύματος για όσο χρονικό διάστημα δεν καταβάλλεται στον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας η ρήτρα αναπροσαρμογής.

Η εκδίκαση των προσωρινών διαταγών, δεν επηρεάζεται από όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το απόγευμα της Πέμπτης, εξηγεί στο thebest.gr, o δικηγόρος Βασίλης Μάρκου, ο οποίος μαζί με την  του έχουν αναλάβει τις υποθέσεις: «Όσο η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν ψηφίζεται νομοθετικά να καταργηθεί, δεν επηρεάζει τις υποθέσεις. Αυτό που ακούσαμε από τον πρωθυπουργό ήταν ότι θα καταργηθεί αλλά πως, μπαίνοντας φρένο στην τιμή του φυσικού αερίου. Με λίγα λόγια, η μια μεταβλητή της ρήτρας έχει χρηματιστηριακή τιμή και θα μειωθεί μέχρι να είναι τόσο χαμηλή που να είναι σαν να μην υπάρχει. Όπως καταλαβαίνουμε, δηλαδή, μιλάμε για κάτι που έχει πολύ μέλλον και δεν ξέρουμε κατά πόσο στηρίζεται στην πραγματικότητα. Μέχρι τότε, όσο υπάρχει η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς και ως δυνατότητα στις εταιρίες να την επιβάλουν, οι προσωρινές διαταγές των καταναλωτών έχουν πεδίο εφαρμογής».

Σε ό, τι αφορά, την επιστροφή των 600 ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ο κ. Μάρκου, τονίζει: «Τα χρήματα που είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι θα επιστραφούν, δεν φτάνουν, αφού και ο επόμενος λογαριασμός δεν μπαίνει σε κάποια ρύθμιση. Όλα όσα είπε, απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε δεν αφορούν ούτε τον επόμενο, ούτε και τον μεθεπόμενο λογαριασμό. Επομένως, οι ρήτρες θα έρθουν ίδιες ή και μεγαλύτερες. Έτσι έχουμε ήδη έναν τεράστιο λογαριασμό και σε αυτόν θα προστεθούν και οι επόμενοι αρά τα 600 ευρώ θα είναι μόνο μια μικρή ανακούφιση, όταν, όποτε και σε όποιους έρθουν».

Στο μεταξύ, αναφορικά με τις προσωρινές διαταγές που θα εκδικαστούν την προσεχή Δευτέρα, ένα συμβάν, ήρθε να προστεθεί στα πολλά παράδοξα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, που επιβεβαιώνει ο δικηγόρος Βασίλης Μάρκου, όταν οι δικαστικές υπηρεσίες έπρεπε να κοινοποιήσουν στους παρόχους την εκδίκαση των προσωρινών διαταγών εις βάρος τους, κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να μπορέσουν  να βρουν τον υπεύθυνο για να τον ενημερώσουν (κοινοποιείται τηλεφωνικώς). Αυτό συνέβαινε γιατί όταν ενημέρωναν στην εξυπηρέτηση πελατών των εταιριών, περί τίνος επρόκειτο, ο κάθε εκπρόσωπος παραπέμπε σε άλλον και ο άλλος σε άλλο κ.ο.κ. χωρίς να υπάρχει μέριμνα από τις εταιρίες να υπάρχει ένας εκπρόσωπος που να λαμβάνει αυτού του είδους τις κοινοποιήσεις. Στο τέλος οι δικαστικοί υπάλληλοι, ενημέρωναν  στην εξυπηρέτηση πελατών, λέγοντας τους, ότι «εμείς ενημερώσαμε, σημειώστε το και ενημερώστε όποιον αρμόδιο νομίζετε, το χρέος μας το κάναμε και θεωρείται ότι έχουν κοινοποιηθεί οι αιτήσεις εις βάρος σας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις