Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πλεύρης για νοσοκομείο Αγρινίου: Νοσοκομειακό μικρόβιο εκτόξευσε την θνητότητα στην ΜΕΘ Covid

Πλεύρης για νοσοκομείο Αγρινίου: Νοσοκομ...

Τι ανάφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νικόλαος Σύψας

«Η ήδη κακή κατάσταση επιδεινώθηκε. Είχαμε έκρηξη κατά την πανδημία των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων με ανθεκτικά μικρόβια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, ο κ. Σύψας ενώ παράλληλα είπε ότι ένα ποσοστό θανάτων ασθενών με Covid-19 οφείλεται σε ενδονοσοκομεικαές λοιμώξεις

 Νοσοκομειακό μικρόβιο ήταν αυτό που εκτόξευσε την θνητότητα στη ΜΕΘ covid του νοσοκομείου Αγρινίου, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Σε ερώτηση για το επίπεδο λοιμώξεων μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού νοσοκομείου ο υπουργός υγείας απάντησε ότι «δεν υπάρχει σαφής εικόνα για αυτά τα στοιχεία. Η αλήθεια είναι ότι οι αυξημένες λοιμώξεις είναι ένα συνολικό πρόβλημα στη χώρα. Υπάρχουν δημόσιες δομές που έχουν πολύ καλά νούμερα και άλλες που έχουν χειρότερα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τον Άρη Πορτοσάλτε.

 
Συγκεκριμένα, όμως μίλησε για το νοσοκομείο Αγρινίου όπου εμφάνισε θνητότητα της τάξης του 100% στην ΜΕΘ covid. «Στο Αγρίνιο είχε γίνει η μεγάλη αναφορά, σήμερα η ΜΕΘ του Αγρινίου (πλέον δεν είναι covid), κινείται σε πολύ καλή θνητότητα. Δυστυχώς τότε υπήρχε νοσοκομειακό μικρόβιο στη ΜΕΘ και για αυτό το λόγο υπήρχε η μεγάλη θνητότητα, πήγε ο ΟΔΙΠΥ και τα εξέτασε όλα αυτά», κατέληξε κ. Πλεύρης.

Πηγή: agriniopress.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις