Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τσιόδρας για την χρήση μάσκας: «Δεν υπάρχει λόγος να καταργηθεί σε συγκεκριμένους χώρους»

Τσιόδρας για την χρήση μάσκας: «Δεν υπάρ...

Όλα όσα είπε

Πολλές ειδήσεις έβγαλε η σημερινή συνέντευξη Τύπου, με αφορμή το 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λοιμώξεων τόσο από τον καθηγητή λοιμωξιολογίας και πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων, Σωτήρη Τσιόδρα, όσο και τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Νικόλαο Σύψα. 

Για τον κορονοϊό, τονίστηκε ότι μετά από 825 μέρες με τον SARS-CoV-2, αυτός συνεχίζει να μας απασχολεί και το μέλλον για την πορεία του δεν μπορεί να προβλεφθεί: χρειάζεται επαγρύπνηση, ωστόσο σήμερα είμαστε σε θέση να τον αντιμετωπίσουμε καλύτερα, διότι γνωρίζουμε περισσότερα, έχουμε εμβόλια και θεραπείες.

Αυτό όμως που, σύμφωνα με τους ειδικούς, έχει αναδειχθεί και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και θα μας απασχολήσει στο μέλλον είναι σύμφωνα με όσα είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νικόλαος Σύψας τα πολυανθεκτικά μικρόβια.

O καθηγητής λοιμωξιολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων, Σωτήρης Τσιόδρας, μίλησε για την σημασία των εμβολίων αλλά και την εμφάνιση νέων μεταλλάξεων δίνοντας πολύ σημαντικά στοιχεία. 

Όμως ρωτήθηκε και για την χρήση μάσκας. Σχετικά με αυτό, ο κ. Τσιόδρας είπε πως στο μέλλον η χρήση της θα αποτελεί μια «συνειδητή ελεύθερη επιλογή».

Για τη χρήση μάσκας το καλοκαίρι, την συνέστησε. «Όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και όσοι το επιθυμούν είναι καλό να προστατεύονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου σε χώρους με συνωστισμό», ανέφερε. Επίσης τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος να καταργηθεί η μάσκα σε χώρους όπως νοσοκομεία, φαρμακεία, μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις