Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Το "Ευ Ζην" Απριλίου κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας

Το "Ευ Ζην" Απριλίου κυκλοφορε...

Από το περιοδικό Πατρινόραμα

Η Πασχαλινή έκδοση του περιοδικού “ΕΥ ΖΗΝ” αποπνέει γεύσεις Ελληνικής παραδοσιακής και δημιουργικής κουζίνας. Η 3η έκδοση του πανελλαδικού περιοδικού γαστρονομίας “ΕΥ ΖΗΝ” αποτελεί μία ωδή στην Ελληνική γαστρονομία και τους εκπροσώπους της, ενώ το εορταστικό πνεύμα είναι διάχυτο στις σελίδες του. Οι αναγνώστες θα ανακαλύψουν ξεχωριστές γευστικές προτάσεις από διακεκριμένους Σεφ με άρωμα παράδοσης σε μοντέρνες τεχνικές και θα ταξιδέψουν σε γαστρονομικούς προορισμούς της χώρας μας, πραγματικούς θησαυρούς κορυφαίων ΠΟΠ προϊόντων. Ο οίνος, το πιο διανοητικό μέρος του γεύματος, η μουσική που γεμίζει το φλιτζάνι της σιωπής, διαθέτει μία περιζήτητη θέση στο “ΕΥ ΖΗΝ”, αφού κορυφαίοι εκπρόσωποί του όπως ο Γιάννης Καρακάσης MW, ο ιδιοκτήτης του Κτήματος Παπαργυρίου και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ), Γιάννης Παπαργυρίου συζητούν για το κρασί και την άρρηκτη σχέση με τον πολιτισμό καθώς και την κουλτούρα του τόπου μας.

Η Πρέσβειρα της Ελληνικής γαστρονομίας στο Παρίσι, Ντίνα Νικολάου σε μία απολαυστική συνέντευξη, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων τη σημασία της παρουσίας των Ελληνικών προϊόντων σε διεθνή μενού καθώς και την πορεία της τάσης συγκερασμού της μοντέρνας και παραδοσιακής μαγειρικής.

H Μeatpro, η πρώτη σχολή εκπαίδευσης κρεοπωλών στην Ελλάδα, συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία για 7η συνεχόμενη χρονιά και το όραμα του ιδρυτή της Στέλιου Μαστοράκου αποτυπώνεται ξεκάθαρα σε μία αποκλειστική συνέντευξη για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο του κρέατος και το Food Waste.

Ο Head Chef του Αnatolia Restaurant Stalis, Σταύρος Ζεάκης, μιλά για τις εντυπώσεις του από το Masterclass Ελληνικής κουζίνας που παρουσίασε στην Κρατική Σχολή Lycee Hotelier Guillaume Tirel στο Παρίσι, το επίπεδο εκπαίδευσης και τις Γαλλικές Άλπεις που ως Private Chef του Michelin Chef Αλέξανδρου Σαμοίλη άνοιξε νέους δρόμους στην επαγγελματική του καριέρα.

To δίδυμο της Ελληνικής δημιουργικής κουζίνας Κωνσταντίνος Κωβαίος και Στράτος Ιωσηφέλλης συνδυάζουν αρμονικά την παράδοση με τη μοντέρνα γαστρονομία δημιουργώντας ένα μοναδικό Πασχαλινό μενού. Ευφάνταστοι συνδυασμοί γεύσεων, όπου κυριαρχούν κρεμώδεις και τραγανές υφές, ένα κρεσέντο γεύσεων που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!

Η Ποντιακής καταγωγής Σεφ και συγγραφέας του best seller Ρίζα μ’ , Σοφία Ουργαντζίδου αναβιώνει ένα υπέροχο παραδοσιακό έθιμο για το Πασχαλινό γεύμα σε παλιό χτιστό φούρνο.

Στο τεύχος αυτό δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι νόστιμοι Πασχαλινοί μεζέδες. Ο κύριος εκφραστής του μεζέ αλά Ελληνικά και εναλλακτικά, Μιχαήλ Ζάχαρης, Executive Chef του Omikron Meze, «απογειώνει» τους γευστικούς μας κάλυκες.

Με αφετηρία την πατρίδα του ελαιόλαδου, Κρήτη, η δημοσιογράφος Κατερίνα Καρσιώτη και ο Executive Chef του ξενοδοχείου Avli, Βασίλης Λεωνίδου, μας ξεναγούν στα μονοπάτια του ελαιοτουρισμού, μίας νέας ταξιδιωτικής τάσης με επίκεντρο το εθνικό μας προϊόν.

Σε ένα χρηστικό άρθρο που απευθύνεται σε επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης, ο Executive Chef Κωνσταντίνος Κωβαίος εξηγεί ποια είναι τα 5+1 λάθη που εντοπίζονται στα βιογραφικά.

Βουνό και θάλασσα σμίγουν σε ένα νόστιμο ταίριασμα, καθώς ο Chef και επιχειρηματίας Θανάσης Καραίνδρος του βραβευμένου εστιατορίου Μαντρί μας μυεί στο καλό κρέας ενώ ο Chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Αλμυρίκι, Κώστας Μπαμπαλίκης, προσφέρει μία άκρως ενδιαφέρουσα συνταγή με έμφαση στα θαλασσινά.

Οι λάτρεις των παραδοσιακών Πασχαλινών γλυκισμάτων θα απολαύσουν σπιτικές συνταγές του επιτυχημένου Master Baker των Μύλων Κεπενού, Παναγιώτη Τζίμα για ένα γιορτινό οικογενειακό τραπέζι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά