Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Πέτρος Ψωμάς επισκέφθηκε την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης

Ο Πέτρος Ψωμάς επισκέφθηκε την Ελληνική ...

Στην Αθήνα όπου & είχε διαδοχικές συναντήσεις με Σπύρο Σπυρίδωνα και Δημήτρη Μαραβέλια

Επίσκεψη στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) στην Αθήνα πραγματοποίησε ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς, προκειμένου να ενημερωθεί για τις δυνατότητες αξιοποίησης των υπηρεσιών της. Είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας Σπύρο Σπυρίδωνα και τον Πρόεδρο Δημήτρη Μαραβέλια, πολιτικούς με μακρά αυτοδιοικητική εμπειρία.

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. είναι ανώνυμη εταιρία, ανήκει στον κοινωνικό τομέα της οικονομίας και έχει ως μετόχους της φορείς της αυτοδιοίκησης, το ελληνικό δημόσιο και φορείς του κοινωνικού τομέα. Έχει σκοπό την παροχή επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού καθώς και σε φορείς του δημοσίου και του κοινωνικού τομέα, σε ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης και ανάπτυξης, ενώ συμμετέχει σε μεγάλο αριθμό δικτύων και συνεργασιών.

Οι συζητήσεις του Πέτρου Ψωμά με τους επικεφαλής της εταιρίας περιστράφηκαν γύρω από έργα οριζόντιας στήριξης του Υπουργείου Εσωτερικών και έργα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κυρίως συζητήθηκαν θέματα  οργάνωσης και λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης και ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης, απασχόλησης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού.

Ο Σπύρος Σπυρίδων έχει διατελέσει Δήμαρχος Πόρου για 4 συνεχόμενες τετραετίες (1990-2006) και την περίοδο 2006-2009 ήταν Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας. Το 2010 εξελέγη  επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Αντιπεριφέρεια Νήσων της Περιφέρειας Αττικής ενώ αργότερα ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Από το 2012 υπήρξε μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκπροσώπησε την Ελλάδα από διάφορες θέσεις ευθύνης. Από το 2019 κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Ο Δημήτρης Μαραβέλιας πρωτο-εκλέχθηκε νομαρχιακός σύμβουλος το 1998. Από το 2002 ήταν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Χαϊδάρι και το 2006 εκλέχθηκε Δήμαρχος Χαϊδαρίου. Ανανέωσε τη θητεία του το 2010, διετέλεσε μέλος της ΚΕΔΕ από το 2002 και Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού. Έχει υπάρξει μέλος στo Δ.Σ. του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέλος στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μέλος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Από το 2021 κατέχει τη θέση του Προέδρου της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις