Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Φέτες» ο δρόμος στα Βραχνέικα, λίγο πριν το καλοκαίρι- Η ρίζα του δέντρου στον… αέρα

«Φέτες» ο δρόμος στα Βραχνέικα, λίγο πρι...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Δείτε εικόνες

Με δρόμο «φέτες», κυριολεκτικά και μεταφορικά ετοιμάζεται να υποδεχθεί λουόμενους και θαμώνες καταστημάτων η παραλιακή των Βραχνεΐκων στην Πάτρα. Το τοπίο, μετά και τη θεομηνία του περασμένου χειμώνα που έπληξε την περιοχή, θυμίζει βομβαρδισμό. Η διάβρωση ως γνωστόν κατατρώει χρόνια την περιοχή, τρώγοντας" την ακτή και "σκάβοντας" τον δρόμο με πιο χαρακτηριστικό το τμήμα στο Μονοδένδρι, όπου εδώ και χρόνια τα δέντρα πετούν! Οι ρίζες τους είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Η διαφορά είναι πως με την πάροδο του χρόνου η συνεχιζόμενη διάβρωση χειροτερεύει την κατάσταση, ενώ τα τελευταία κύματα κακοκαιρίας του φετινού χειμώνα"πλήγωσαν" ακόμα περισσότερο την περιοχή.

Την ίδια ώρα σε άλλο σημείο της παραλιακής από Ροΐτικα, προς Μονοδέντρι, η καθίζηση, μειώνει δραματικά τον ήδη στενό δρόμο, με αποτέλεσμα να υπάρχει ουσιαστικά ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Η περιοχή των Βραχνεΐκων ειδικά τα τελευταία χρόνια προσελκύει πολύ κόσμο, τόσο για μπάνιο, όσο και για διασκέδαση στα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια, ενώ ανοίγουν και καινούργια μαγαζιά. Μάλιστα ανήμερα το Πάσχα, το απόγευμα και την επόμενη ημέρα επικράτησε το αδιαχώρητο.

Οπότε η ανάγκη για λύσεις γίνεται ακόμα πιο επιτακτική ενόψει καλοκαιριού.

 

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας ανακοίνωσε στις 19 Απριλίου με αφορμή τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, "πως συνεχίζει τις προσπάθειες προς την Κυβέρνηση, η οποία, παρά την παρέλευση τόσων μηνών, δυστυχώς, δεν έχει ακόμα απαντήσει στο αίτημα του Δήμου για έκτακτη χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η έναρξη των αναγκαίων έργων στα Αραχωβίτικα, τη Μαρίνα και τη Δημοτική Ενότητα Παραλίας – Βραχνεΐκων".

Από την πλευρά της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοίνωσε τον Ιανουάριο την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», δύο πολύ σημαντικών έργων που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών σε περιοχές της δυτικής Αχαΐας, οι οποίες διοικητικά ανήκουν στα όρια των Δήμων Πατρέων και Δυτικής Αχαΐας.

Η πρώτη είναι τα «Έργα Αντιμετώπισης της Διάβρωσης των Ακτών Μονοδενδρίου – Βραχναιίκων – Τσουκαλαιίκων (Π.Ε. Αχαΐας) με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 10 εκατ, ευρώ και φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η δεύτερη είναι τα «Έργα Προστασίας Ακτής Καλαμακίου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας» με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 3,69 εκατ. ευρώ και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας. Και τα δύο έργα έχουν προθεσμία ολοκλήρωσης στο τέλος του 2023.

Δείτε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις