Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η μεγάλη επιστροφή των Βραχνεΐκων ξεκίνησε πέρυσι και αναμένεται να απογειωθεί φέτος με τον προαστιακό - Tι "παίζει" στην περιοχή

Η μεγάλη επιστροφή των Βραχνεΐκων ξεκίνη...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Η γραφικότητά τους είναι ξεχωριστή

Μπορεί τα Βραχνέικα να μην είναι για αρκετούς η ιδανικότερη περιοχή για μπάνιο, έχουν όμως ένα άλλο ατού σε σχέση με την υπόλοιπη παραθαλάσσια Πάτρα. Είναι η γραφικότητά τους που θυμίζει ψαροχώρι - μόνο ο Ψαθόπυργος μπορεί να τα συναγωνιστεί σε αυτό τον τομέα- και η χαλαρή καλοκαιρινή διάθεση που αποπνέουν. Από πέρυσι ένας ακόμη λόγος συνέβαλε στο revival που βιώνει η περιοχή.

Τα μικρά - γραφικά και πιο εύκολα στη διαχείρισή τους μαγαζιά αποτελούν ολοένα και περισσότερο πόλο έλξης για τους επιχειρηματίες της εστίασης και αναψυχής που επιλέγουν πλέον συχνότερα τα Βραχνέικα έναντι του Ρίου. Στο οικονομικό κομμάτι εξυπακούεται ότι είναι πολύ πιο συμφέρον να διαχειριστείς ένα μικρό μαγαζί με χαμηλότερο  ενοίκιο και μειωμένα λειτουργικά έξοδα, σε σχέση με τα πολυδάπανα μεγαθήρια του Ρίου. 

Έτσι από πέρυσι τα Βραχνέικα ζουν τη μεγάλη τους επιστροφή, τόσο από άποψη πολυκοσμίας, όσο και από νέες αφίξεις, μεταξύ των οποίων και ιστορικά μαγαζιά όπως το "Χάραμα" που επέστρεψε στα ορεινά της περιοχής.

Πάντως ήταν σαφής η μεγάλη προτίμηση που έδειξε ο κόσμος πέρυσι στην περιοχή, ειδικά Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, οπότε η κίνηση ήταν ακόμα πιο μεγάλη. Σε σημείο που δεν μπορούσες να βρεις εύκολο πάρκινγκ, ούτε καλά καλά να περπατήσεις στην παραλιακή.

Το περσινό καλοκαίρι στην παραλιακή των Βραχνεΐκων και του Μονοδενδρίου εκτός από τα νέα μαγαζιά που λειτούργησαν, και κάποια υπάρχοντα, με προσθήκες ή επεκτάσεις προσέλκυσαν περισσότερο κόσμο τα βράδια, αλλάζοντας έτσι το στερεότυπο που κατά κάποιο τρόπο έχει δημιουργηθεί για την καλοκαιρινή διασκέδαση παραλιακά στην Πάτρα.

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τη δημιουργία κι άλλων επιχειρήσεων, στον τομέα της εστίασης και του ποτού, είτε σε χώρους υπάρχοντες που λειτουργούσαν στο παρελθόν, είτε σε νέους.

Η δε επέκταση της λειτουργίας του προαστιακού σιδηροδρόμου φέτος το καλοκαίρι, εκτιμάται ότι θα ευνοήσει περαιτέρω την αύξηση της επισκεψιμότητας.

 

Νεαρόκοσμος, και όχι μόνο, πέρυσι επέλεξε τα βράδια του να διασκεδάσει στην περιοχή, η οποία συν τοις άλλοις γνώρισε μεγάλη αύξηση και σε λουόμενους. Το να βρεις θέση στην περιορισμένη πια από τη διάβρωση ακτή, δεν ήταν πάντα εύκολη υπόθεση.

Και φανταστείτε η ακτή να ήταν σε καλύτερη κατάσταση, να μην την είχε «φάει» η διάβρωση, να μην αιωρούνταν απειλητικά κάποια δέντρα εξαιτίας και πάλι της διάβρωσης ή να μην υποχωρούσε σε κάποια σημεία ο δρόμος.

Η γραφικότητα της περιοχής, με τον κόλπο του Μονοδενδρίου να θυμίζει νησάκι σε συνδυασμό με τις επιλογές σε διαφορετικά είδη και ύφους καταστήματα για φαγητό και διασκέδαση, αποτέλεσαν πόλο έλξης. Αλλά και πέρα από αυτά, δεν ήταν λίγες οι φορές που είδαμε στην παραλία να ξενυχτάνε ψαράδες, νυχτερινοί κολυμβητές, οικογένειες και παρέες που χαλάρωναν δίπλα στη θάλασσα.

 

Με την πρώτη ευκαιρία δε, όταν ο καιρός είναι καλός, από την άνοιξη ήδη η περιοχή ξαφνικά αποκτά μεγάλη ζωντάνια. Όπως συνέβη την Καθαρά Δευτέρα στα καφέ, τα ουζερί και τα άλλα καταστήματα φαγητού ή το τριήμερο της 25ης Μαρτίου ή όπως είθιστε να συμβαίνει τη Μεγάλη Εβδομάδα με τα νηστίσιμα αλλά και το απόγευμα ανήμερα το Πάσχα.

ΦΩΤΟ Γιώργος Μακρυγένης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις