Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πολύς ο κόσμος το φετινό Πάσχα στα χωριά του Ερυμάνθου και της Δ. Αχαΐας- Τι λένε στο thebest.gr Μυλωνάς και Μπαρής

Πολύς ο κόσμος το φετινό Πάσχα στα χωριά...
Μαρτάτος Tάκης

Ήρθαν τα εγγόνια και είδαν τους παππούδες ενώ πολύ ήταν και το παραδοσιακό σούβλισμα - Δείτε τι είπαν στο thebest.gr οι Δήμαρχοι Θ. Μπαρής και Σπ. Μυλωνάς

Την τιμητική της είχε η ύπαιθρος και τα χωριά με τον κόσμο μετά από δυόμιση χρόνια πανδημίας και δύο Πασχαλινές περιόδους όπου λόγω covid 19 δεν μπόρεσε να χαρεί και να γιορτάσει την μεγάλη αυτή γιορτή. Ήδη όπως έγραψε το thebest.gr "βούλιαξαν" τα Καλάβρυτα και τα  δρομολόγια του Οδοντωτού, η Ναύπακτος όπου επίσης παρατηρήθηκε πολυκοσμία αλλά και τα κοντινά Βραχνέικα και στο Ρίο την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα όπου δεν έβρισκες καρέκλα για να πιεις έναν καφέ ή να φας.

Πολύς κόσμος βρέθηκε και στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας (Κάτω Αχαΐα, Νιφορέικα, Καλαμάκι, Άραξο, Καλογριά, Λάππα) αλλά και στον Δήμο Ερυμάνθου που συνδυάζει τόσο το υπέροχο βουνό, τον Ερύμανθο και τις πλαγιές του με το καταπληκτικό και μυρωδάτο τσάι όσο και τον κάμπο των Φαρρών και την Τριταία.

Ο Δήμαρχος Δυτ. Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς μιλώντας στο thebest.gr μας είπε πως το γιορτινό 4ήμερο, από Μ. Παρασκευή έως και τη Δευτέρα του Πάσχα 25/4/2022 στην περιοχή του βρέθηκε πολύς κόσμος. «Ήταν ένα καλό τριήμερο, τετραήμερο. Ο κόσμος βγήκε έξω και υπήρχε κίνηση θα έλεγα, παντού. Μετά από σχεδόν 3 χρόνια απαγορεύσεων και περιορισμών ο κόσμος βγήκε έξω να αναπνεύσει, το έριξε έξω θα μπορούσα να πω και το χάρηκε. Βέβαια οι περισσότεροι περνούν δύσκολες μέρες και τα προβλήματα είναι πολλά όπως η ακρίβεια, το θέμα των λογαριασμών του ρεύματος και ο κορωνοϊός, ωστόσο σ’ όλο το Δήμο Δυτ. Αχαΐας είδαμε τον κόσμο να χαίρεται, να χορεύει, να γεμίζουν οι εκκλησίες, να ψήνουν το αρνί, το κοκορέτσι τους και να όλα να θυμίζουν το Πάσχα προ κορωνοϊού.

Είχαν έρθει και πολλοί από Αθήνα, από την Πάτρα και άλλα μέρη προκειμένου να χαρούν αυτό που παραδοσιακά λέμε, Πάσχα στο χωριό. Για το καλοκαίρι που είναι προ των πυλών τα πράγματα φαίνονται νομίζω καλά, υπάρχει η αλήθεια είναι μία αβεβαιότητα με τον covid που προξενεί προβληματισμό όπως και με την ακρίβεια και τον πόλεμο στην Ουκρανία, ωστόσο ευελπιστούμε να έχουμε μία κανονική θερινή περίοδο με αρκετό κόσμο στη Δυτική Αχαΐα που έχει ωραίες θάλασσες και φυσικές ομορφιές», ανέφερε στο thebest.gr ο κ. Μυλωνάς.

Στο Δήμο Ερυμάνθου τώρα, όπως είπε στο thebest.gr ο Δήμαρχος Θεόδωρος Μπαρής, η κατάσταση τις φετινές Άγιες μέρες του Πάσχα ήταν εξίσου ζωηρή από πλευράς κίνησης και επισκεπτών. «Ήρθαν τα εγγόνια και τα παιδιά στους παππούδες και έκαναν όλοι μαζί Πάσχα, όλα κύλησαν ομαλά και όμορφα ενώ θα έλεγα πως είχαμε πολύ σούβλισμα. Χαμός έγινε σε περιοχές όπως το Λεόντιο, η Χαλανδρίτσα, το γραφικό Καλέντζι στους πρόποδες του Ερυμάνθου αλλά και στο Κάλφα, στο Σκιαδά και αλλού. Είχαμε και καλό καιρό, γλυκό ακόμη και στα χωριά με υψόμετρο και παρά το ότι κάποιοι γκρίνιαξαν για τα καύσιμα και την τιμή τους που έχει πάρει την ανιούσα, όλοι θεωρώ πως πέρασαν όμορφα και ανέμελα το φετινό Πάσχα και τα χωριά μας γέμισαν και όλοι γιόρτασαν το Πάσχα και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού όπως έπρεπε και με τον γνήσιο παραδοσιακό τρόπο», τόνισε ο κ. Μπαρής προσθέτοντας πως ο Δήμος του έχει και πολλούς κτηνοτρόφους (αρνιών και κατσικιών), οι οποίοι και πάλεψαν να φύγουν τα ζώα τους σε καλή τιμή για την αγορά παρά το αυξημένο κόστος παραγωγής και στις τροφές.

Στο μεταξύ αρκετοί (όσοι μπόρεσαν) έχουν μείνει στην περιοχή και για την Πρωτομαγιά που πλησιάζει ενώ ετοιμάζονται και Πρωτομαγιάτικα υπαίθρια γλέντια και εκδηλώσεις την Κυριακή 1η Μάη τόσο σε Φαρραί και Χαλαναδρίτσα όσο και στην Καλάνιστρα και αλλού.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις