Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ουκρανία: Πυραυλικό χτύπημα στην Οδησσό- Νέες επιθέσεις στο Αζοφστάλ της Μαριούπολης

Ουκρανία: Πυραυλικό χτύπημα στην Οδησσό-...

Επρόκειτο να ανοίξουν ανθρωπιστοί διάδρομοι από τη Μαριούπολη σήμερα το μεσημέρι- Βομβαρδίζεται τον Λουχάνσκ

Ενας πύραυλος έπληξε το Σάββατο υποδομές στην πόλη-λιμάνι της Ουκρανίας, την Οδησσό, ανέφεραν σε διαδικτυακή ανακοίνωσή τους οι τοπικές αρχές χωρίς να δώσουν περισσότερες πληροφορίες. "Η Οδησσός δέχτηκε πυραυλικό χτύπημα. Επλήγησαν υποδομές", αναφέρει η ανακοίνωση χωρίς ομως να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι πρώτες πληροφορίες από το πεδίο αναφέρουν ότι από την επίθεση έχουν σκοτωθεί τρεις συνολικά άνθρωποι. Eνας εκ των πυραύλων φέρεται ότι χτύπησε συγκρότημα κατοικιών προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε διαμερίσματα.

 

Βομβαρδίζεται τον Λουχάνσκ

Eν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πλήγματα πυροβολικού στην πόλη Ζολότε που βρίσκεται στην περιφέρεια Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας προκάλεσαν το Σάββατο το θάνατο δύο αμάχων και τον τραυματισμό δύο άλλων, σύμφωνα με ανάρτηση του κυβερνήτη της, Σερχίι Χαϊντάι.

Όλες οι ελεγχόμενες από την Ουκρανία πόλεις στο Λουχάνσκ δέχονται συνεχώς βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις και το σφυροκόπημα εντείνεται, δήλωσε νωρίτερα στην τηλεόραση ο Χαϊντάι.

Ο ίδιος είπε ότι ουκρανικές δυνάμεις εγκαταλείπουν κάποιους οικισμούς για να ανασυγκροτηθούν αλλά ότι η κίνησή αυτή δεν ισοδυναμεί με σημαντικό πλήγμα.

Τέλος, βοηθός του δημάρχου της Μαριούπολης δήλωσε ότι η προγραμματισμένη για το Σάββατο απομάκρυνση αμάχων από την πόλη δεν πραγματοποιήθηκε.

"Μια νέα προσπάθεια απομάκρυνσης αμάχων από τη Μαριούπολη, ένα μεγάλο μέρος της οποίας ελέγχεται από τον ρωσικό στρατό, είχε σχεδιαστεί να γίνει σήμερα" είχε δηλώσει νωρίς το πρωί η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

Κατά ρωσικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Ria Novosti, την εκκένωση απέτρεψαν Ουκρανοί εθνικιστές ανοίγοντας πυρ στο χώρο συγκέντρωσης. Η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από ανεξάρτητη πηγή.

 

Επρόκειτο να ανοίξουν ανθρωπιστοί διάδρομοι από τη Μαριούπολη

Μια νέα προσπάθεια απομάκρυνσης αμάχων από τη Μαριούπολη, ένα μεγάλο μέρος της οποίας ελέγχεται από τον ρωσικό στρατό, σχεδιάζόταν να γίνει σήμερα, σύμφωνα με τις δηλώσεςι που έκανε νωρίτερα η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

«Σήμερα, θα προσπαθήσουμε και πάλι να απομακρύνουμε γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους», ανέφερε η Βερεστσούκ σε ανάρτησή της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διευκρινίζοντας ότι οι άμαχοι είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται κοντά σε εμπορικό κέντρο της πόλης και υπάρχουν ελπίδες ότι η απομάκρυνσή τους θα ξεκινούσε γύρω στις 12.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε και πάλι χθες βράδυ μια παύση των συγκρούσεων προκειμένου να απομακρυνθούν οι άμαχοι από τις ουκρανικές πόλεις τις οποίες πολιορκούν ρωσικές δυνάμεις, ξεκινώντας από την Μαριούπολη.

Ξεκίνησε ξανά η επίθεση στο Αζοφστάλ της Μαριούπολης

Οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν εκ νέου τα αεροπορικά πλήγματα και επιχειρούν επίθεση εναντίον του εργοστασίου χάλυβα της Μαριούπολης Αζοφστάλ, όπου βρίσκονται οι εναπομείνασες ουκρανικές δυνάμεις στην πόλη, είπε σήμερα ο Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος Ολέξι Αρεστόβιτς.

«Ο εχθρός επιχειρεί να καταπνίξει την τελευταία αντίσταση των υπερασπιστών της Μαριούπολης στην περιοχή του Αζοφστάλ», είπε ο Αρεστόβιτς στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί μια αλλαγή τακτικής την Πέμπτη, όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε αντ' αυτού τα στρατεύματα να αποκλείσουν την περιοχή «ώστε να μην μπορεί να περάσει ούτε μύγα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις