Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άγιος Φως: Παρελήφθη από τον Ανδρέα Κατσανιώτη- Στις 18:00 στην Αθήνα

Άγιος Φως: Παρελήφθη από τον Ανδρέα Κατσ...

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος παρέδωσε το Άγιο Φως στον υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη

Σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός. Στην τελετή παρέστη η Ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη ο οποίος στη συνέχεια μετέβη στο Πατριαρχείο για την παραλαβή του Αγίου Φωτός, από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’.

Ο κ. Κατσανιώτης στην αντιφώνησή του προς τον Πατριάρχη ανέφερε μεταξύ άλλων:


«Πρόκειται για ιδιαίτερο προνόμιο, να έχω την ευθύνη για την μεταφορά του Θείου Φωτός και του αναστάσιμου μηνύματος στην Ελλάδα. Η Αφή του Αγίου Φωτός λειτουργεί λυτρωτικά για την πίστη όλης της Χριστιανοσύνης» για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Η Ελληνική Πολιτεία έχει σταθεί, πάντοτε αρωγός στηρίζοντας το Πατριαρχείο και την Αγιοταφική Αδελφότητα στην προσπάθεια να διαφυλαχθούν αλώβητα από τον χρόνο και τις γεωπολιτικές σκοπιμότητες τα ιερά προνόμια και ο αναντικατάστατος πνευματικός ρόλος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας. Μόλις φτάσουμε στην Πατρίδα, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε όλες τις γωνιές της, στους ορθόδοξους ναούς που απόψε θα μεταφέρουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως και της ελπίδας… Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους».

Να σημειωθεί ότι η άφιξη της Ελληνικής αποστολής που μεταφέρει το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» αναμένεται περί τις 6 σήμερα το απόγευμα και στην συνέχεια θα μεταφερθεί σε κάθε σημείο της Ελληνικής επικράτειας.

Η ανάρτηση του Αχαιού υφυπουργού

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις