Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άρχισαν οι κρατήσεις για τη Μ. Παρασκευή- Η μέρα που οι Πατρινοί πάνε για καλαμαράκια- Η συνήθεια που έγινε έθιμο

Άρχισαν οι κρατήσεις για τη Μ. Παρασκευή...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

"Τσιμπημένες" οι τιμές

Κορύφωση της κίνησης στην εστίαση, αναμένουν την Μεγάλη Παρασκευή, οι επιχειρηματίες καθώς παραδοσιακά οι Πατρινοί, γεμίζουν τα μαγαζιά, μετά τον Επιτάφιο, παρότι οι τιμές, ειδικά φέτος, των θαλασσινών, θα είναι «τσιμπημένες».  Μάλιστα σε πολλά μαγαζιά έχουν αρχίσει ήδη οι κρατήσεις καθώς μετά τον Επιτάφιο είθισται να καταγράφεται κοσμοσυρροή και να είναι πολλοί αυτοί που μένουν να περιπλανώνται σε αναζήτηση καρέκλας ιδίως στα καταστήματα στο κέντρο της πόλης. Έθιμο… Πατρινό; Η αλήθεια είναι ότι η Πάτρα το τιμά δεόντως εδώ και δεκαετίες.

Ο επιχειρηματίας της εστίασης, Σπύρος Στεργίου, μιλώντας στο thebest.gr για την κίνηση στα καταστήματα τη Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και την Μεγάλη Παρασκευή,  τόνισε:  «Η κίνηση τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, είναι υποτονική γιατί ο κόσμος νηστεύει, άλλοι από κατάνυξη και θρησκευτικούς λόγους, άλλοι για να κάνουν αποτοξίνωση από το κρέας και άλλοι επειδή έρχεται ένα διήμερο μεγάλης διατροφικής  κατανάλωσης και θέλουν να προφυλάξουν το βάρος τους. Η κορύφωση της κίνησης για την εστίαση στην Πάτρα είναι το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, που έχει γίνει, τα τελευταία χρόνια, κοσμική γιορτή. Καλό για τα μαγαζιά αλλά κακό που έχει πάρει τέτοια μορφή». 

Αναφερόμενος, στις τιμές των θαλασσινών και πως οι καταναλωτές θα δουν τους τιμοκαταλόγους, είπε: «Την Μεγάλη Παρασκευή, γεμίζουν όλα τα μαγαζιά. Με νηστίσιμα. Καλαμαράκια, χταπόδια, γαρίδες, τα οποία όμως φέτος, θα τα βρουν σε πολύ αυξημένες τιμές. Αυτά τα προϊόντα εποχής, που είναι τα θαλασσινά, οι τιμές τους έχουν σχεδόν διπλασιαστεί.  Ενδεικτικά, αγοράζαμε το χταπόδι 12 ευρώ το κιλό και τώρα το παίρνουμε 22 ευρώ το κιλό. Βέβαια, ο κόσμος το ξέρει και το βλέπει και από τα σουπερ μάρκετ, ωστόσο την Μεγάλη Παρασκευή θα βγουν, γνωρίζοντας ότι θα πληρώσουν κάτι παραπάνω».

Το ίδιο, αναφέρει στο thebest.gr και ο ταμίας του ΣΚΕΑΝΑ, Γιώργος Κολλιόπουλος, σε ό, τι αφορά τις αυξημένες τιμές: «Παρά την κρίση, οι Πατρινοί επιλέγουν να βγουν έξω την Μεγάλη Παρασκευή για φαγητό και ευελπιστώ να γίνει το ίδιο και φέτος. Οι τιμές θα είναι αυξημένες αλλά οι καταστηματάρχες θα προσπαθήσουν να πάρουν πάνω τους, τις ανατιμήσεις των προϊόντων, στο μέτρο του δυνατού. Στα θαλασσινά οι αυξήσεις είναι τρομακτικές, έχουν διπλασιαστεί».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις