Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ανέβηκαν οι τόνοι τη 2η μέρα- Ένταση με Τσακαλώτο

3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ανέβηκαν οι τόνοι τη...

Το Σάββατο η ψηφοφορία για την άμεση εκλογή προέδρου και Κ.Ε. - Αντιπρόταση κατέθεσε η Ομπρέλα.

Με μεγάλη πλειοψηφία πέρασε η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για ενιαία κάλπη που θα αποφασιστεί η εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από την βάση και η σύνθεση της κεντρικής επιτροπής. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί αύριο από τις 12:00 μέχρι τις 19:00. Σύμφωνα με εκτιμήσεις παρευρισκομένων η πρόταση «πέρασε» με περίπου 70% έναντι 30%, με ανάταση χειρός.

Πέρα από τις αιχμηρές τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών της, όπως του Νίκου Φίλη, του Πάνου Σκουρλέτη, του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Ν. Βούτση κ.α.-, η «Ομπρέλα» (συσπειρώνει του "53" και ιστορικά στελέχη του κόμματος) κατέθεσε και επισήμως τη διαφωνία της με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να εκλέγεται ο πρόεδρος και η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ από τα μέλη του κόμματος. Στην πρόταση που κατέθεσε η Ομπρέλα προκρίνεται η εκλογή Κ.Ε. και προέδρου από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται πως η πρόταση "διατυπώνει με σαφήνεια ποιο είναι το θεμελιώδες όργανο του Κόμματος, από το οποίο όχι μόνο εκλέγεται ο Πρόεδρος και η Κεντρική Επιτροπή, αλλά πράγμα ακόμα σημαντικότερο, απέναντι στο οποίο αυτά τα δύο όργανα λογοδοτούν: το Συνέδριο".

Νωρίτερα, είχε ζητήσει εκτάκτως τον λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προκαλώντας τον εκνευρισμό των παρευρισκόμενων. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, εξέφρασε την διαφωνία του λέγοντας ότι πρέπει να στηθούν δύο διαφορετικές κάλπες, γιατί όπως υποστήριξε είναι δύο διαφορετικά τα θέματα για τα οποία ζητείται να αποφασίσουν τα μέλη του κόμματος. Μάλιστα, όπως είπε, τίθεται το συγκεκριμένο ζήτημα σαν «εκβιασμός».

Στην μικρή του παρέμβαση, προκλήθηκε μεγάλη ένταση στις εξέδρες με πολλούς από τους 5.700 συνέδρους να τον αποδοκιμάζουν έντονα. Στα πηγαδάκια συζητούσαν κάποιοι ότι είναι ανεπίτρεπτο αυτό που έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζητώντας «με τσαμπουκά» τον λόγο.

Οι δύο προτάσεις θα τεθούν σε ψηφοφορία το Σάββατο έτσι ώστε το σώμα του Συνεδρίου να αποφασίσει για το ποια από τις δύο θα εγκριθεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις