Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Παναγία Αλεξιώτισσα την Κυριακή των Βαΐων 17/4/2022 το πρωί ο Μητροπολίτης Πατρών

Στην Παναγία Αλεξιώτισσα την Κυριακή των...

Θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση για τον εθνομάρτυρα ιερέα Γεώργιο που είχε σφαγιαστεί από τους Τούρκους το 1821 και ενώ τελούσε τη Θεία λειτουργία

Την Κυριακή των Βαΐων 17 Απριλίου 2022 θα τιμηθεί όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, η μνήμη του Εθνομάρτυρος Ιερέως Γεωργίου στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών, ο οποίος είχε σφαγιαστεί υπό των Τούρκων Αγαρηνών την Κυριακή των Βαΐων, 3 Ἀπριλίου 1821, την ώρα μάλιστα που τελούσε την Θεία Λειτουργία.

Στην Θεία Λειτουργία το πρωί της Κυριακής των Βαΐων θα παραστεί και θα προεξάρχει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο και θα αναφερθεί στον εφημέριο της Παναγίας Αλεξιώτισσας που εφονεύθη εντός του Ιερού Βήματος και ενώ τελούσε τη Θεία Μυσταγωγία.

Σε παλαιότερη αναφορά του ο κ.κ. Χρυσόστομος είχε πει πως ο Εθνομάρτυρας Ιερέας Γεώργιος των Πατρών, προσεφέρθη ὡς ἐθελόθυτον θῦμα ὑπέρ Πίστεως καί Πατρίδος, μπροστά στήν Ἁγία Τράπεζα. Επίσης οι Τούρκοι άρπαξαν τα τρία τέκνα του ιερέα ενώ η παπαδιά είχε κάνει μεγάλο αγώνα γυρίζοντας πόλεις και χωριά για να βρει χῶρες καί χωριά & να ελευθερώσει τα παιδιά της.

«…Οὐδείς ἐπίστευε ότι θά γυρίσει στήν Πάτρα ζωντανή. Καί ὃμως ἐπέστρεψε μετά ἀπό πολλές περιπέτειες, φέρνοντας μαζί της τό ἓνα ἀπό τά τρία της παιδιά, τόν Κωνσταντῖνο, πού κατάφερε νά τόν βρῇ καί νά τόν σώσει», είχε αφηγηθεί ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.

Στο χώρο του κοιμητηρίου της Παναγίας Αλεξιώτισσας έχει ανεγερθεί για τον Ἐθνομάρτυρα Ἱερέα, μνημεῖο, το οποίο και έχει στηθεῖ στό προαύλιο τοῦ Ναοῦ, ἀπό τήν Ἀχαϊκή Ἑταιρεία Πατρῶν, τό ἒτος 1971 πριν από 51 χρόνια.

Μετά την Ἐπιμνημόσυνη δέηση αναμένεται να γίνει και κατάθεση στεφάνων από τον Μητροπολίτη Πατρών και εκπροσώπους τῶν Ἀρχῶν καί τῶν Φορέων.

Στο μεταξύ στο κοιμητήριο της Παναγίας Αλεξιώτισσας υπάρχει και παρεκκλήσι του Αγίου Λαζάρου που γιορτάζει το Σάββατο 16/4.

Το Σάββατο 16 Απριλίου (Λαζάρου) στις 7 π.μ. ο Μητροπολίτης Πατρών βάσει του προγράμματος του, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Καρυάς Πατρών και στις στις 18.00 θα τελέσει τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Ἁγίου Ἰωάννου Θεολόγου Ἐπισκοπείου Πατρῶν.

Την Κυριακή των Βαΐων στις 7 το απόγευμα θα τελέσει την Ακολουθία του Νυμφίου στον νέο Ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις