Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θάνατοι παιδιών στην Πάτρα: Τα επόμενα βήματα των ερευνών - Τι ψάχνουν οι Αρχές για τα άλλα δύο κορίτσια

Θάνατοι παιδιών στην Πάτρα: Τα επόμενα β...

Τη Δευτέρα απολογείται η συλληφθείσα μητέρα για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας

Κρίσιμα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα στην υπόθεση που συγκλονίζει τη χώρα με τον θάνατο των 3 κοριτσιών στην Πάτρα και τα οποία αποτελούν αντικείμενο των ερευνών. Η διαδικασία της έρευνας συνεχίζεται την ώρα που η μητέρα η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει συλληφθεί κατηγορούμενη για τον θάνατο του μεγαλύτερου παιδιού, της 9χρονης Τζωρτζίνας. Τη Δευτέρα θα απολογηθεί

Σύμφωνα με το OPEN στο μικροσκόπιο των ερευνών έχουν μπει οι συνθήκες θανάτου των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας. Της 3,5 ετών Μαλένας που πέθανε στις 13 Απριλίου του 2019 στο «Παίδων», όπου εισήχθη με λευχαιμία σε πολύ αρχικό στάδιο και οι θεράποντες ιατροί εκτιμούσαν ότι η ασθένειά της ήταν απόλυτα ιάσιμη αλλά και της μόλις 6 μηνών Ίριδας που πέθανε στον ύπνο της, στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, τον Μάρτιο του 2021.

«Έχουν αποκλειστεί παθολογικά και γενετικά αίτια» για Μαλένα και Ίριδα
 

Αν προκύψουν στοιχεία για εγκληματικές ενέργειες και για τους θανάτους των άλλων δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας, οι 3 δικογραφίες θα συνενωθούν. Έμπειροι αξιωματικοί της αστυνομίας εμφανίζονται βέβαιοι ότι η υπόθεση αυτή δεν πρόκειται να κλείσει εδώ και μάλιστα θεωρούν ότι οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές τις επόμενες ημέρες.

Ο Γρηγόρης Λέων επεσήμανε ότι «έχουν αποκλειστεί παθολογικά και γενετικά αίτια»  για Μαλένα και Ίριδα.

Ψάχνουν άτομο που της έδωσε την κεταμίνη
 

Οι έρευνες της αστυνομίας δεν περιορίζονται μόνο στις ενέργειες της Πισπιρίγκου, αλλά και σε ανθρώπους που ίσως τη βοήθησαν σε όλο αυτό ή ακόμη ήξεραν αλλά δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν την τραγωδία. «Η έρευνα πρέπει να γνωρίζετε, όταν υπάρχει εγκληματική ενέργεια και υπάρχουν και υποψίες για 3 εγκληματικές ενέργειες από ό,τι φαίνεται, δεν σταματάει, συνεχίζεται, και όταν ολοκληρωθεί θα έχει αποτελέσματα είτε με μία κατηγορουμένη όπως είναι για της περίπτωση της Τζωρτζίνας είτε αν υπάρχουν ή όχι συνεργοί», δήλωσε στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος του OPEN ο γραμματέας ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος .

 

 Προτεραιότητα στις έρευνες έχει ο εντοπισμός του ανθρώπου που προμήθευσε την Ρούλα Πισπιρίγκου με την επικίνδυνη ουσία κεταμίνη, αφού χωρίς βοήθεια είναι αδύνατο κάποιος να την προμηθευτεί στο εμπόριο, σύμφωνα με το OPEN. Οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο μικροσκόπιο των ερευνών τους και άτομα που γνώριζαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου και μέσα στα 2,5 αυτά χρόνια που χάθηκαν τα τρία αγγελούδια, γνώριζαν ή αντιλήφθηκαν κάτι, αλλά δεν μίλησαν.

 

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ σημειώνουν «Δεν υπάρχει συνεργός τουλάχιστον για την περίπτωση δολοφονίας της Τζωρτζίνας. Η μάνα ήταν μόνη της στο δωμάτιο. Κανείς άλλος δεν ήταν παρών. Και ήταν μόνη της και όλες τις άλλες εννέα φορές που φέρεται να προσπάθησε να κάνει κακό στο παιδί της. Αναμένουμε απαντήσεις σε δευτερεύοντα ζητήματα, όπως το πώς και από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη, αλλά μέχρι τώρα δείχνει ότι λειτούργησε απολύτως μόνη».

Ό,τι ψηφιακό πειστήριο ανήκει στην 33χρονη, όπως κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές κ.ά., έχουν κατασχεθεί και έχουν σταλεί για ανάλυση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Από εκεί οι αστυνομικοί θα λάβουν σημαντικές απαντήσεις, που ενδεχομένως φωτίσουν ακόμη περισσότερο την υπόθεση.

πηγή ethnos.gr

 

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Όταν πέθανε η Τζωρτζίνα τηλεφώνησε αμέσως σε ιατροδικαστή»

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έγινε για τον Μάνο Δασκαλάκη μια "κατηγορούμενη" - Η δήλωση αποστασιοποίησης

Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου έψαχνε ποινικολόγο μετά τον θάνατο της Ίριδας - Είχε ήρθε σε επαφή με την Γιάννα Παναγοπούλου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις