Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άννα Μαστοράκου: «Εντυπωσιακό ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε τέτοιες γνώσεις»- Πώς την υποψιάστηκαν οι γιατροί

Άννα Μαστοράκου: «Εντυπωσιακό ότι η Ρούλ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

  «Η αγωνία των γιατρών ήταν μεγάλη»

Στα γεγονότα που κινητοποίησαν τους γιατρούς της Τζωρτζίνας στην Πάτρα αναφέρθηκε μιλώντας στο thebest.gr η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου.

Όπως αναφέρει, «οι γιατροί είχαν αρκετές υποψίες ότι κάτι δεν πάει καλά. Το πρώτο πράγμα που τους κινητοποίησε ήταν η συμπεριφορά της μητέρας. Επιπλέον όλα τα επεισόδια γίνονταν όταν οι γιατροί δεν ήταν μπροστά και εκτός καταγραφικού συστήματος. Έκαναν μεγάλη προσπάθεια να θωρακίσουν την Τζωρτζίνα χωρίς να υπάρχουν οι αντίστοιχες ενδείξεις. Τοποθετήθηκε βηματοδότης- απινιδωτής στο σώμα του παιδιού, επειδή δεν μπορούσαν να βρουν έναν οδηγό- σημείο ή ένα αντικειμενικό εύρημα στο οποίο θα μπορούσαν να αποδώσουν τα επεισόδια που είχε το παιδί. Δεν μπορούσαν να βρουν τον τρόπο έναρξης αυτών των επεισοδίων.

Ζήτησαν από τη μητέρα, μετά και από επικοινωνία με το χαμόγελο του παιδιού, να λάβει ψυχολογική υποστήριξη. Αυτό θα μπορούσε να δώσει μία εικόνα, όμως το ζευγάρι αρνήθηκε. Δεν ήθελαν να συνεργαστούν σε αυτό το επίπεδο. Αρνητικοί ήταν και στο να μπουν κάμερες στο δωμάτιο και τελικά, εναλλακτικά, ζητήθηκε από την μαμά να καταγράψει τα επεισόδια για να έχουν εικόνα και άποψη οι γιατροί».

Όπως εξηγεί, «είχαν γίνει τοξικολογικές εξετάσεις στην Τζωρτζίνα, οι οποίες όμως ήταν το βασικό πακέτο, για ναρκωτικές ουσίες και οινόπνευμα. Η ουσία που βρέθηκε δεν έχει σχέση με την καθημερινότητα της ιατρικής και δεν χρησιμοποιείται παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Ακόμα κι αν οι γιατροί είχαν υποπτευθεί αυτό το σπάνιο ναρκωτικό μέσα σε εκατοντάδες ναρκωτικές ουσίες δεν θα ήταν εύκολο να ανιχνευθεί γιατί αυτή η ουσία δεν παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα στον οργανισμό. Δεν μπορούσαν λοιπόν οι γιατροί να τεκμηριώσουν μία διαδικασία. Για να πας στον εισαγγελέα αυτό είναι απαραίτητο. Δεν υπήρχαν εμφανή σημάδια κακοποίησης».

«Είχαμε μία ουσία, ένα βαρύ ναρκωτικό- φάρμακο που ακόμα και με ένα ποτισμένο πανάκι μπορεί να δοθεί στο παιδί. Είναι εντυπωσιακό πώς υπήρχε αυτή η γνώση, έτσι ώστε να βρει το κατάλληλο φάρμακο για να κάνει ότι έκανε.  Η αγωνία των γιατρών να βρεθεί η ουσία και ο τρόπος που έδρασε αυτή η γυναίκα, ήταν μεγάλη. Μπορούσε να μην είχε ανευρεθεί. Αισθανόμαστε μεγάλη δικαίωση. Αυτό που συνέβη με την Τζωρτζίνα θα διδάσκεται στις αίθουσες των Πανεπιστημίων» λέει η κα Μαστοράκου.

«Θα έχουμε εικόνα για το τι ακριβώς έγινε και με τα άλλα δύο παιδιά. Μπορεί να χρησιμοποίησε άλλα μέσα στις άλλες περιπτώσεις» καταλήγει η κα Μαστοράκου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις