Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τι γίνεται με το πλαφόν στα super market- Οι ελλείψεις στα ράφια και οι τιμές- φωτιά

Πάτρα: Τι γίνεται με το πλαφόν στα super...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Προβληματισμένοι οι καταναλωτές

Αβέβαια είναι τα πράγματα σχετικά με το αν θα υπάρξουν ελλείψεις στα ράφια των super markets τη στιγμή που οι τιμές σε όλα τα βασικά προϊόντα εκτοξεύονται μέρα τη μέρα.

«Ηλιέλαια και άλευρα είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα αλλά και φόβο για ενδεχόμενη έλλειψη τη στιγμή μάλιστα που συνέχεια σημειώνεται ανατιμήσεις» λένε στο thebest.gr από την εταιρεία Αράπης 3A.

Το αν θα μπει πλαφόν στους καταναλωτές είναι κάτι που κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Χάρης Ανδρικόπουλος της «Ανδρικόπουλος ΑBΒΕ, «αυτή τη στιγμή δε φαίνεται να υπάρχουν ελλείψεις σε προϊόντα. Δεν έχουμε βάλει κάποιο πλαφόν στους καταναλωτές μέχρι σήμερα, όμως δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα συμβεί στη συνέχεια και πώς θα εξελιχθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία. Υπάρχει πλαφόν προς το παρόν από κάποιες επιχειρήσεις που προμηθεύουν την εστίαση. Ίσως βλέπουν κάτι να έρχεται και έχουν προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, επομένως κι εμείς από την πλευρά μας δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τίποτα». 

Όπως εξηγεί, «σίγουρα δεν προμηθευόμαστε προϊόντα στις τιμές που αγοράζαμε πριν κάποιους μήνες. Ορατός κίνδυνος έλλειψης δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, ωστόσο υπάρχουν δυσκολίες στην τροφοδοσία. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον. Οι τιμές απέχουν πολύ από αυτό που ξέρουμε.

Τα βασικά προϊόντα στα οποία υπάρχει πρόβλημα είναι το ηλιέλαιο και τα άλλα έλαια καθώς και το λευκό σιτάρι. Οι καταναλωτές είναι προβληματισμένοι. Αν και δεν έχουμε βγάλει νούμερα για τον Μάρτιο, φαίνεται ότι προτιμούν τα μικρότερα καταστήματα και αυτό δείχνει ότι μειώνεται και το καλάθι τους. Υπάρχει και μία τάση να αγοράζονται ποσότητες στα προϊόντα στα οποία υπάρχει πρόβλημα αν συνεχιστεί ο πόλεμος, κυρίως για να αποφύγουν τις ανατιμήσεις που μπορεί να έρθουν. Είναι μία δύσκολη περίοδος και από την πλευρά μας προσπαθούμε να μετριάσουμε τις επιπτώσεις στον καταναλωτή. Οι επιχειρήσεις βρίσκονται στη μέση. Από τη μία έχουμε τις πρώτες ύλες και την ενέργεια που κοστίζουν πολύ  και από την άλλη τους καταναλωτές που είναι και αυτοί αντιμέτωποι με όλη αυτή την κατάσταση». 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις