Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αυτοκίνητα της Apple χαρτογραφούν την πόλη - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αυτοκίνητα της Apple χαρτογραφούν...

Το αυτοκίνητο της Apple έχει επωμιστεί τον ρόλο του εξερευνητή

Ένα από τα αυτοκίνητα της Apple, κυκλοφορούσε, σήμερα Τρίτη, στους δρόμους της Πάτρας, για την ενημέρωση των χαρτών της εταιρείας. Τα αυτοκίνητα της Apple "χτενίζουν" κάθε δρόμο του εθνικού οδικού δικτύου και συλλέγουν δεδομένα με στόχο τη βελτίωση των "Apple Maps" και τη λειτουργία "Look Around" η οποία επιτρέπει στους χρήστες να έχουν περιμετρική εικόνα για μια οδό. 

Το αυτοκίνητο της Apple στην Πάτρα έχει επωμιστεί τον ρόλο του εξερευνητή για λογαριασμό της εταιρείας. 

Το τελευταίο είναι εξοπλισμένο με έναν “πύργο” στην οροφή, αποτελούμενο από κάμερες υψηλής ανάλυσης και σαρωτές LiDAR που συλλέγουν δεδομένα, τα οποία στη συνέχεια υποβάλλονται σε επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο μέσω ενός Mac Pro. 

Μέσα στο όχημα βρίσκεται ένας οδηγός, αλλά και ένας ακόμα εξειδικευμένος υπάλληλος της Apple που ελέγχει την ποιότητα του συλλεχθέντος υλικού και σημειώνει τις οδούς που δεν είναι προσβάσιμες από το όχημα.

Το προσωπικό της Apple μέσα στο αυτοκίνητο ακολουθεί ιδιαίτερα αυστηρές εντολές, που μεταξύ άλλων επιβάλουν την εκτέλεση των εργασιών τους κατά τις ημέρες που επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την τέλεια ποιότητα των εικόνων.

Όπως αναφέρει η Apple, το αυτοκίνητό της ενδέχεται να επισκεφτεί εκ νέου μια περιοχή ώστε να συλλεχθούν επικεραιοποιημένα δεδομένα, σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν ενημερωμένοι οι χάρτες.

ΦΩΤΟ: ΑΛΕΞΗΣ ΓΚΛΑΒΑΣ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΛΑΒΑΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις