Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Τα πιο συχνά λάθη στο Βιογραφικό Σημείωμα και πως να τα αποφύγεις

Τα πιο συχνά λάθη στο Βιογραφικό Σημείωμ...

Τι πρέπει να προσέξεις

Το βιογραφικό ενός ανθρώπου είναι το πρώτο πράγμα που αντικρίζει ένας εργοδότης ή υπεύθυνος προσωπικού, κατά την αλληλεπίδρασή του με τους υποψήφιους υπαλλήλους. Τόσο το περιεχόμενο, όσο και η εμφάνιση ενός βιογραφικού είναι ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς μπορούν να δώσουν μια πρώτη εντύπωση για εσάς, από το πρώτο κιόλας λεπτό.

Πολλές φορές άνθρωποι που αναζητούν δουλειά αναρωτιούνται πώς γίνεται να έχουν στείλει τόσα βιογραφικά, αλλά να μην τους έχει πάρει κανείς τηλέφωνο για μια συνέντευξη. Τι πάει τόσο στραβά;, Φταίει ο πολύς ανταγωνισμός, φταίει η έλλειψη εμπειρίας ή μήπως τελικά φταίει το ίδιο το βιογραφικό σημείωμα; Ναι, καλά διαβάσατε. Το πρόβλημα μπορεί να είναι το ίδιο το βιογραφικό και κάποια λάθη που το κάνουν να σας απορρίπτουν άμεσα σαν υποψήφιο. Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη σε ένα βιογραφικό λοιπόν; Ας μπούμε κατευθείαν στο θέμα.

Έλλειψη βασικών πληροφοριών
Όσο κι αν θεωρείται αυτονόητο, πολλοί αμελούν ή ξεχνούν να βάλουν πολύ σημαντικά στοιχεία στο βιογραφικό τους, όπως τα στοιχεία επικοινωνίας τους. Πώς να πάρει τηλέφωνο ο εργοδότης, αν δεν έχει το τηλέφωνο ή έστω μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του υποψηφίου; Πριν στείλετε το βιογραφικό σας, λοιπόν, βεβαιωθείτε ότι  σε αυτό έχετε προσθέσει τα πιο βασικά σας στοιχεία, όπως: ονοματεπώνυμο, αριθμό κινητού τηλεφώνου και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αν η εργασία απαιτεί τη φυσική σας παρουσία στο χώρο του εργοδότη, τότε καλό είναι να συμπεριλάβετε και την περιοχή διαμονής σας, ειδικά αν μένετε κοντά στο χώρο εργασίας, μιας και αυτό μπορεί να μετρήσει υπέρ σας.

Λάθη και προχειροδουλειά
Ένα από τα πιο συχνά λάθη, που γίνονται η αιτία για άμεση απόρριψη ενός βιογραφικού, είναι τα ορθογραφικά και γραμματικά λάθη ή λάθη, που έχουν γίνει από απροσεξία. Τι δείχνουν για τον υποψήφιο τα λάθη του, ανάλογα τη φύση τους:

Ορθογραφικά λάθη
Τα ορθογραφικά, γραμματικά και συντακτικά λάθη δείχνουν ότι ο υποψήφιος δεν χειρίζεται σωστά τη γλώσσα κι αυτό μπορεί να αποτελεί μεγάλο εμπόδιο, ειδικά αν πρόκειται για δουλειές που περιλαμβάνουν επικοινωνία με πελάτες, αλληλογραφία και γενικά γραπτή αλληλεπίδραση με άλλα άτομα.

Λάθη από απροσεξία
Τα απρόσεκτα λάθη μπορούν να κόψουν αρκετούς πόντους, μιας και δείχνουν ότι ο υποψήφιος δεν δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια και δεν ελέγχει τη δουλειά του πριν την παραδώσει. Γι’ αυτό, λοιπόν, πριν στείλετε το βιογραφικό σας σημείωμα, βεβαιωθείτε ότι το έχετε διπλοτσεκάρει και έχετε διορθώσει τυχόν λάθη και παραλείψεις.

Ακατάλληλη φωτογραφία
Η φωτογραφία, η οποία συνοδεύει το βιογραφικό του υποψηφίου δίνουν μια εικόνα και πρώτη εντύπωση στον εργοδότη από την πρώτη κιόλας στιγμή που το παίρνει στα χέρια του. Όσο κι αν σας φαίνεται απίθανο, ένα από τα συχνότερα λάθη σε ένα βιογραφικό είναι η μη επαγγελματική φωτογραφία. Φωτογραφίες από χώρους διασκέδασης, από τις διακοπές ή μαζί με άλλα άτομα, φωτογραφίες με αντιεπαγγελματικό ντύσιμο ή μπλουζάκια με συνθήματα και παρόμοιες είναι εντελώς ακατάλληλες για να τις βάλετε στο βιογραφικό σας, γιατί θα δώσουν μια πολύ κακή εντύπωση και δικαίως.

Επιλέξτε μια φωτογραφία, όπου τα μαλλιά και το ντύσιμό σας είναι καλοβαλμένα και προσεγμένα, ενώ το φόντο είναι χρώματος λευκού ή κάποιο άλλο πολύ ουδέτερο και ανοιχτό χρώμα, όπως γκρι ή μπεζ ανοιχτό. Δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες και είναι σίγουρο ότι το βιογραφικό σας θα ξεχωρίσει!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά