Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σκαλωσιές στις αρχές του καλοκαιριού για το Αστυνομικό Μέγαρο

Πάτρα: Σκαλωσιές στις αρχές του καλοκαιρ...

Ανοίγουν οι προσφορές

Ανοίγουν αύριο οι προσφορές που έχουν κατατεθεί από ενδιαφερόμενους για να αναλάβουν το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου που στεγάζεται η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, στην Ερμού.

Το ενδιαφέρον παρά τις δύσκολες συγκυρίες και τις αυξήσεις του κόστους λόγω των ανατιμήσεων στην αγορά, είναι μεγάλο, γεγονός που προκαλεί αισιοδοξία για την υλοποίηση του έργου. Με το άνοιγμα των προσφορών από την αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας θα ανοίξει ο δρόμος για να επιλεγεί η συμφέρουσα πρόταση για την δημοπράτηση του σημαντικού έργου.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως εάν δεν γίνουν ενστάσεις από τους εργολάβους που έχουν υποβάλλει προσφορές στον ανοικτό διαγωνισμό τότε στις αρχές του καλοκαιριού θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ώστε να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσει η ενεργειακή θωράκιση και ο εκσυγχρονισμός του νυν αστυνομικού Μεγάρου στην οδό Ερμού. Υπενθυμίζουμε ότι το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.008.800 ευρώ και έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά στο νέο Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας το οποίο θα ανεγερθεί μέσω ΣΔΙΤ στο συγκρότημα του ΚΕΤχ, σύμφωνα με πληροφορίες, εκκρεμεί από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος η έγκριση της αλλαγής του ρυμοτομικού σχεδίου, απόφαση που έχει ληφθεί από τον Δήμο, για να ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου. Όπως έχει ήδη αποφασίσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα προχωρήσει η κατασκευή πέντε νέων αστυνομικών μεγάρων μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, σε Πάτρα, Λευκάδα, Καρδίτσα, Βέροια και Αλεξανδρούπολη. Αναθέτουσα Αρχή του έργου θα είναι η Κτηματική Υπηρεσία ΚΤΥΠ Α.Ε.

 

πηγή: εφημερίδα Γνώμη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις