Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αλλάζει όψη η πλατεία Γεωργίου

Πάτρα: Αλλάζει όψη η πλατεία Γεωργίου

Ξεκινούν τα έργα συντήρησης στην πλατεία Γεωργίου αμέσως μετά την έγκριση της δημοπράτησης

Η πλατεία Γεωργίου, κεντρική πλατεία της Πάτρας, βελτιώνει την όψη της με τα έργα συντήρησης, προϋπολογισμού 853.100 ευρώ, που θα ξεκινήσουν από τον Δήμο, μετά την έγκριση της δημοπράτησης. Όπως ανακοινώνει η δημοτική αρχή, η μελέτη για το έργο, που συντάχθηκε από την Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού Έργου – Η/Μ του Δήμου Πατρέων, έχει εγκριθεί ήδη από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν με σκοπό την αναβάθμιση της εικόνας που παρουσιάζει σήμερα η κεντρική πλατεία του ιστορικού κέντρου της πόλης. Οι εργασίες αφορούν στην άμεση επέμβαση και αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκύψει από την πάροδο του χρόνου και δυστυχώς από βανδαλισμούς.

Τα έργα περιλαμβάνουν:

Καθαρισμό με εφαρμογή υδροβολής του μαρμάρινου δαπέδου, καθαρισμό όλων των γκράφιτι, κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης και άρδευσης, αποξήλωση των σπασμένων  μαρμάρινων τμημάτων της πλατείας, αντικατάσταση των φθαρμένων μεταλλικών προστατευτικών και των καλυμμάτων των φρεατίων, αντικατάσταση των μαρμάρινων επιστρώσεων στηθαίων και παρτεριών, συντήρηση των θέσεων που είναι τοποθετημένοι οι κάδοι απορριμμάτων.

Οι μεταλλικές μπάρες, για την αποτροπή διέλευσης οχημάτων από την πλατεία, θα επανατοποθετηθούν, ενώ θα επαναλειτουργήσουν και οι βυθιζόμενες μπάρες για να αποτρέπουν την στάση και στάθμευση στην πλατεία.

Σε ό,τι αφορά τις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες που θα εκτελεστούν, περιλαμβάνουν την κατασκευή υπόγειου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, και την τοποθέτηση ενδοδαπέδιων φωτιστικών LED, στις θέσεις που προβλέπονταν οι πίδακες νερού.

Η μελέτη, περιλαμβάνει επίσης, συμπληρωματικές εργασίες φυτοτεχνικής διαμόρφωσης, με φύτευση θάμνων, λουλουδιών και δέντρων στα παρτέρια της πλατείας.

Η συνολική προθεσμία του έργου, ορίζεται σε 12 μήνες, από την ημέρα που θα υπογραφεί η σύμβαση.

Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα: «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» 2019 – 2020, Άξονας Προτεραιότητας (Α.Π.1) «Αστική Αναζωογόνηση 2019» - Μέτρο 1. Σύνθετες αστικές αναπλάσεις» του ΥΠ.ΕΝ. – Πράσινο Ταμείο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις