Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Φωτήλας για Δήμο; Τι συζητούσαν σχεδόν όλα τα πηγαδάκια- Το εναλλακτικό σενάριο

Φωτήλας για Δήμο; Τι συζητούσαν σχεδόν ό...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Ο Αχαιός βουλευτής υπήρξε, λένε οι πληροφορίες μας, επιφυλακτικός μέχρι πρότινος για τη μετατόπιση του ενδιαφέροντός του στο αυτοδιοικητικό σκέλος

Στη χθεσινή εκδήλωση για τη γυναίκα παρουσία της Νίκης Κεραμέως, σε όλες σχεδόν τις ροτόντες συζητούσαν- μεταξύ άλλων- και το εξής κοινό: τη βεβαιότητα των συναναστρεφόμενων για την υποψηφιότητα του Ιάσονα Φωτήλα στις ερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές για το Δήμο Πατρέων.

Αποτελεί πλέον κάτι σαν κοινό μυστικό η εκτίμηση της πρόθεσης (υπό όρους) του Αχαιού βουλευτή να μετακινηθεί στη Μαιζώνος και να διεκδικήσει τη θέση του Δημάρχου όπως και οι διαθέσεις των κομματικών στελεχών που διαθέτουν σχέσεις συμπάθειας μαζί του (μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ) να στηρίξουν με θέρμη το όλο εγχείρημα.
Το σενάριο έπαιζε από παλιά. Αλλά φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ωριμάζει.


Ο Αχαιός βουλευτής υπήρξε, λένε οι πληροφορίες μας, επιφυλακτικός μέχρι πρότινος για τη μετατόπιση του ενδιαφέροντός του στο αυτοδιοικητικό σκέλος, αφήνοντας ωστόσο ανοικτό διάπλατα το παράθυρο για το ενδεχόμενο υποβολής υποψηφιότητας σε περίπτωση αποτυχίας εκλογής στις βουλευτικές εκλογές καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η Ν.Δ. δεν θα διαθέτει στην επόμενη αναμέτρηση τις έδρες που διαθέτει σήμερα και κάποιος, η κάποιοι, θα μείνουν εκτός.Το σενάριο αυτό βεβαίως έχει το μειονέκτημα της απώλειας προπαρασκευαστικού χρόνου μιας πιθανής υποψηφιότητας για το Δήμο. Οι μετακομίσεις της τελευταίας στιγμής δεν είναι και ό,τι ιδανικότερο, ιδίως σε περιοχές εξόχως δύσκολες για το χώρο, όπως η Πάτρα.


Οι τελευταίες πληροφορίες ωστόσο που διαρρέουν άτομα από το περιβάλλον του, λένε ότι ο κ. Φωτήλας άρχισε να το σκέφτεται ακόμη πιο σοβαρά το θέμα, αφήνοντας σε συζητήσεις του να εννοηθεί ότι είναι ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο να μην είναι καν υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές αν και εφόσον του δοθεί εγκαίρως το χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία.
Πρόθεση του ιδίου; Διακαής επιθυμία του περιβάλλοντος; Η αλήθεια φαίνεται να βρίσκεται κάπου στη μέση.
Πάντως στη Νέα Δημοκρατία θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι αποτυχόντες των βουλευτικών θα κοιτάξουν προς τη Μαιζώνος. Κι αν είναι ένας, οκ. Άν όμως είναι δύο, θα υπάρξει διαγκωνισμός. Οπότε το «δέσιμο του γαϊδάρου» από πριν, είναι μια διαδικασία που μπαίνει στο τραπέζι.


Στα σενάρια που διακινούνται περί τη Νέα Δημοκρατία πάντως, είναι και αυτό της εισήγησης από την πλευρά μερίδας στελεχών, τη μη στήριξης κομματικής, αλλά περισσότερο αυτοδιοικητικής λύσης για τον δύσκολο Δήμο Πατρέων η πολιτική «γεωγραφία» του οποίου δεν φαίνεται να ευνοεί και τόσο τις δεξιές λύσεις.
Σε αυτή την περίπτωση οι σχετικές εισηγήσεις αφορούν την στήριξη σχημάτων όπως αυτό του Πέτρου Ψωμά και του «σπιράλ» το οποίο μπορεί να έχει διείσδυση και σε άλλους χώρους ιδίως στην κούρσα του β΄γύρου και να αντιπαρατεθεί απέναντι σε μια πιθανή συμμαχία ΚΙΝΑΛ- ΣΥΡΙΖΑ σε όποιο γύρο και αν αυτή επιχειρηθεί.
Αυτά και την επιμονή Παπαδημάτου να παραμείνει διεκδικητής (κάτι που μπορεί να αλλάξει επίσης υπό όρους) συζητούσαν χθες τα πηγαδάκια στην εκδήλωση με την Κεραμέως. Μαζί και ένα ακόμη σενάριο που επίσης δνε πρέπει να υποτιμάται. Αυτό που θέλει γυναίκα υποψήφια και -γιατί όχι;- μια γνωστή γιατρό. Την Άννα Μαστοράκου για παράδειγμα θεωρείται από πολλούς μια ιδανική λύση, σε περίπτωση που αρνηθεί ξανά την βουλευτική υποψηφιότητα.

Τα κομματικά πηγαδάκια πάντως, πάντα κάτι ξέρουν.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις