Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Συνεργασία του “SUPER B” και του περιοδικού “πατρινόραμα” με δύο γνωστές δημοσιογράφους

Συνεργασία του “SUPER B” και του περιοδι...

Πρόκειται για την Ελένη-Μαρία Γαλανάκη και την Δέσποινα Συριοπούλου

Τόσο ο περιφερειακός τηλεοπτικός σταθμός “SUPER B” όσο και το πανελλαδικό περιοδικό “πατρινόραμα” ξεκίνησαν την συνεργασία τους με δύο καταξιωμένες προσωπικότητες στο χώρο της δημοσιογραφίας, την Ελένη-Μαρία Γαλανάκη και τη Δέσποινα Συριοπούλου.

Από τις 2 Μαρτίου η Ελένη-Μαρία Γαλανάκη ξεκίνησε με το νέο πρόγραμμα του “SUPER B” μία εξειδικευμένη εκπομπή υγείας “Πρόληψη και Υγεία”, η οποία θα προβάλλεται κάθε Τετάρτη βράδυ στις 21:45 μ.μ, με καλεσμένους επιστήμονες από το χώρο της ιατρικής, οι οποίοι θα ρίχνουν φως σε διάφορα προβλήματα υγείας που απασχολούν μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Επίσης, η συνεργασία της με το πανελλαδικό περιοδικό “πατρινόραμα” θα ξεκινήσει με το νέο τεύχος του περιοδικού που θα κυκλοφορήσει τέλη Μαρτίου πανελλαδικά στα περίπτερα όλης της χώρας, με ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ της επικαιρότητας που θα έχει την υπογραφή της.

Η Δέσποινα Συριοπούλου έκανε χθες την πρώτη της εμφάνιση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του "SUPER B" με τον Γιώργο Πλη, με ρεπορτάζ που αφορούσε την διεθνή πολιτική επικαιρότητα και συγκεκριμένα ανέλυσε την ανακοίνωση του Προέδρου Μπάιντεν για το εμπάρκο των ΗΠΑ στο ρώσικο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Η δημοσιογράφος Δέσποινα Συριοπούλου, έχει εξειδίκευση σε ζητήματα διεθνούς πολιτικής και ειδικά της αμερικανικής πολιτικής, οπότε θα εξασφαλίζει αποκλειστικά ρεπορτάζ τόσο για την τηλεόραση του "SUPER B", τα οποία θα μας τα παρουσιάζει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, όσο και για το πανελλαδικό περιοδικό "πατρινόραμα".

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

• Η Ελένη Μαρία Γαλανάκη έχει καταγωγή από τα Χανιά της Κρήτης και έχει γεννηθεί το 1982 στην Ορεστιάδα του Έβρου. Είναι απόφοιτη του τμήματος Δημοσιογραφίας και Δημοσίων Σχέσεων του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσσαλονίκης και του τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Στρατηγικό Management. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στις δημόσιες σχέσεις και στηv στρατολόγηση προσωπικού, ενώ επιπροσθέτως έχει εργαστεί ως συντάκτης στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, σε εφημερίδες όπως ΓΝΩΜΗ, ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως στέλεχος διοίκησης στον γερμανικό σιδηρόδρομο, ενώ κατέχει και διαχειρίζεται την ηλεκτρονική εφημερίδα Bahalo News. Επιπλέον, διατηρεί ειδησεογραφικές και ενημερωτικές εκπομπές στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό TV Rodopi καθώς επίσης και στον ραδιοφωνικό σταθμό Γερμανίας Greek Pulse Radio Stuttgart.

• Η Δέσποινα Συριοπούλου είναι δημοσιογράφος και έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με κατεύθυνση κλασική. Έχει λάβει Master Διεθνών Σχέσεων από το Πανεπιστήμιο New School της Νέας Υόρκης και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στη Συστημική Δυναμική στο Πανεπιστήμιο Fordham καθώς και σεμινάρια για τις θρησκείες και τη διαφορετικότητα για τις ανάγκες των περιοδικών «Θεός και Θρησκεία» και «InfoReligion». Έχει άριστη γνώση της αμερικανικής πολιτικής και των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, αλλά και του Ελληνισμού της Διασποράς, με ιδιαίτερη έμφαση στον Ελληνισμό της Αμερικής.

Έχει πλούσια δημοσιογραφική εμπειρία καθώς από το 2000 έως σήμερα έχει αναλάβει την κάλυψη θεμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών κυρίως για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά «God & Religion», «InfoReligion», το τουρκικό πολιτικό περιοδικό «AKSIYON», την τουρκική εφημερίδα «ZAMAN», τις εφημερίδες: «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ», «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ», «ΠΡΩΤΗ», «Queens Ledger», το διαδικτυακό TGAnews, και τα περιοδικά «PRESS», «ΚΛΙΚ», «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ», «ΝΟΝ PAPER», «SYMBOL», «Ως3».

Έχει διατελέσει ανταποκρίτρια της εφημερίδας «ΑΞΙΑ», του ραδιοφωνικού σταθμού «Flash 96», της εφημερίδας Real News, της εφημερίδας ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ. Είχε μόνιμη συνεργασία με το πολιτικό περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» και με την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ». Από το 2008 έχει αναλάβει τη Διεύθυνση Σύνταξης στο ελληνοαμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Greek American News Agency (& είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας) και από το 2013 είναι στη Διεύθυνση Σύνταξης της διαδικτυακής έκδοσης της ιστορικής εφημερίδας «Πρωινής» της Νέας Υόρκης, neaproini.us.

Παράλληλα, έχει πλήθος συμμετοχών στη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων, έχει συνεργαστεί με το ίδρυμα του F. Gulen για την προβολή και τη συνεργασία μεταξύ Μουσουλμάνων, Χριστιανών και Εβραίων, ενώ έχει συμμετάσχει στην Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου για τη φιλία μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων Δημοσιογράφων σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη (2000).

Κατά το διάστημα Απρίλιος-Ιούλιος 2004 ήταν υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου του Γενικού Προξενείου του Αφγανιστάν στη Νέα Υόρκη και την περίοδο Νοέμβριος 2005-Ιούνιος 2007 ήταν Εκτελεστική Γραμματέας της Ελληνο-Αμερικανικής μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης».

Έχει μόνιμη συνεργασία με την εταιρία γεωπολιτικών αναλύσεων Stratfor, με ιδιωτικές εταιρείες για έρευνες σε θέματα διεθνή και γεωπολιτικά, με αναλυτές σε αμερικανικά Think Tanks.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά