Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: To thebest στις πρόβες της παράστασης του Κομιτάτου για τα εγκαίνια του Απόλλωνα- ΦΩΤΟ

Πάτρα: To thebest στις πρόβες της παράστ...

Θα μαγνητοσκοπηθεί στο εσωτερικό του θεάτρου

Μαγνητοσκοπημένη θα απολαύσουν τελικά οι πατρινοί- και όχι μόνο- την παράσταση του Κομιτάτου για τα 150 χρόνια από τα εγκαίνια του Δημοτικού θεάτρου Απόλλων που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί έξω από το θέατρο, την περασμένη Παρασκευή.

Ωστόσο η απαγόρευση  ανοικτών μαζικών εκδηλώσεων άλλαξε τα δεδομένα και έτσι η παράσταση θα μαγνητοσκοπηθεί αύριο, Τρίτη 1η Μαρτίου, το απόγευμα, στον φυσικό της χώρο, το εσωτερικό του θεάτρου «Απόλλων».

«Σκεφτήκαμε να κάνουμε μία αναπαράσταση στο σατυρικό πλαίσιο που λειτουργεί πάντα το Κομιτάτο. Είναι μία θεατρική απεικόνιση τού τι έγινε στα εγκαίνια. Ανατρέξαμε σε ιστορικές πηγές που ευτυχώς είναι άφθονες για όλη τη διαδικασία» είχε πει στο thebest.gr ο Λυκούργος Σταυρουλόπουλος που υπογράφει το κείμενο της παράστασης.

«Βρήκαμε ποιοι συνέδραμαν, ποια ήταν η επιτροπή ανεγέρσεως, πώς μαζεύτηκαν χρήματα από τους ιδιώτες, πώς βοήθησε η ξένη παροικία κυρίως οι Άγγλοι σταφιδέμποροι αλλά και κάποιοι Γερμανοί οινοπαραγωγοί. Μέσα από την παράσταση αναδεικνύεται και το παλιό αστικό πρότυπο της Πάτρας  το οποίο βοήθησε να γίνει ανάπλαση της πόλης με ομορφιές που υπάρχουν μέχρι και σήμερα αλλά και να κρατήσει και τα καρναβαλικά έθιμα. Ουσιαστικά είναι μία παρουσίαση των εγκαινίων με ομιλίες των ανθρώπων που στην πραγματικότητα συμμετείχαν στην ανέγερση και ολοκλήρωση του Απόλλωνα. Θα έχει όλη την «εσάνς» της εποχής του 1870».

*Η παράσταση έχει διάρκεια 15 λεπτά, ενώ το δρώμενο δεν θα είναι ανοικτό για το κοινό, λόγω των επιδημιολογικών συνθηκών, αλλά θα μαγνητοσκοπηθεί για να προβληθεί τις επόμενες ημέρες τόσο μέσω της τηλεοπτικής συχνότητας του ΙΟΝΙΑΝ, όσο και διαδικτυακά.

 Σκηνοθεσία Νεφεντίνα Μοσχόβου

Οργάνωση Παραγωγής: Γιώργος Ρόδης, Όλγα Σταυρουλοπούλου, Γεωργία Τσούλου, Ντένης Χρυσανθόπουλος

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture