Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Καθαρά Δευτέρα στη Λίμνη Τσιβλού: Πολλοί οι λόγοι για να πεις το μεγάλο «ναι»

Καθαρά Δευτέρα στη Λίμνη Τσιβλού: Πολλοί...

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Περίπου 2,5 ώρες μακριά από την Αθήνα, υπάρχει ένα άκρως ιδιαίτερο μέρος που φέτος είναι ακριβώς αυτό που αναζητά κανείς για μία διαφορετική, ήρεμη Καθαρά Δευτέρα. 

Το μενού το ερχόμενο τριήμερο έχει… Λίμνη Τσιβλού. Η πανέμορφη αυτή λίμνη της Αχαΐας δικαίως θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Πελοποννήσου, όμως παράλληλα αποτελεί και ένα από τα λιγότερο προβεβλημένα, καθώς μόλις τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει να γίνεται σχετικά γνωστή στο ευρύ κοινό.

Αυτό που έχει σημασία, όμως, -και αποτελεί το δυνατότερό της χαρτί- είναι το γεγονός πως όποιος τη γνωρίσει τη λατρεύει και την προτιμά ακόμα και για μονοήμερες εξορμήσεις.

Η διαδρομή
Για να φτάσεις στην μαγευτική Λίμνη Τσιβλού πρέπει να βγεις στην εθνική Αθηνών - Πατρών και από εκεί να στρίψεις δεξιά προς την Ακράτα. Οι πινακίδες θα σε κατατοπίσουν πλήρως, με τη διαδρομή να είναι εύκολη και καταπληκτική για το μάτι.

Ένας ατελείωτος δρόμος που ανεβαίνει το βουνό, μέσα στα έλατα με θέα στον Κορινθιακό Κόλπο, σε κάνει να μη θέλεις να τελειώσεις το ταξίδι σου. Σε υψόμετρο περίπου 800 μέτρων, συναντάς ένα πυκνό δάσος και σχεδόν στη μέση του, μία λίμνη με παγωμένα νερά που πλαισιώνεται από ένα κατάλευκο, χιονισμένο πέπλο τις χειμωνιάτικες ημέρες και μέχρι τις αρχές της άνοιξης. 

Η Λίμνη Τσιβλού είναι μοναδικής ομορφιάς όποια εποχή και αν τη συναντήσεις, όμως τον χειμώνα είναι το κάτι άλλο, καθώς το τοπίο είναι -δίχως την παραμικρή υπερβολή- αλπικό.

Πεζοπορικά μονοπάτια
Τα δρομάκια γύρω από τη λίμνη ενδείκνυνται για πεζοπορία και ποδηλασία, με τα μονοπάτια μέσα στο δάσος να κάνουν την εμπειρία μοναδική. 

Η θέα στον Χέλμο δίνει έξτρα πόντους στο μοναδικό σκηνικό και αν ο καιρός το επιτρέπει, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, μπορείς να δοκιμάσεις την τύχη σου στο κανόε καγιάκ. 

Στη λίμνη θα δεις κορμούς από δένδρα να αναδύονται στην επιφάνεια από τον βυθό, βαρκάκια ξεχασμένα και αρκετά σημεία για να καθίσεις και να βγάλεις καταπληκτικές φωτογραφίες.

Για φαγητό στη λίμνη και για καφέ στη Ζαρούχλα
 

Αν πεινάσεις και θελήσεις να απολαύσεις το γεύμα σου κοντά στη λίμνη, έχεις δύο πολύ καλές επιλογές: Ο «Παράδεισος» και το «Πέτρινο» είναι τα δύο ταβερνάκια που θα σου προτείνουν και οι ντόπιοι. Εκεί θα φας παϊδάκια, κρεατικά στη σχάρα, μαγειρευτά και πεντανόστιμες παραδοσιακές πίτες.

Αν αποφασίσει να επισκεφτείς και τα γειτονικά χωριά, για φαγητό ή καφέ, αξίζει να οδηγήσεις μέχρι την παραδοσιακή Ζαρούχλα, το πιο όμορφο χωριό της Αχαΐας. Από εκεί σε χωρίζουν μόλις δέκα χιλιόμετρα, ενώ το χωριό διαθέτει δεκάδες μονοπάτια για εξερεύνηση και χουχουλιάρικα cafe στην πλατεία για ατελείωτη χαλάρωση.

Αν ονειρεύεσαι μία άκρως χαλαρωτική Καθαρά Δευτέρα, με μπόλικη γεύση και βόλτες σε μοναδικά τοπία, θυμήσου: το αχαϊκό όνειρο απέχει κάτι περισσότερο από δύο ώρες…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life