Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αλλάζει όψη η οδός Κανελλοπούλου στην Πάτρα - Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας - ΦΩΤΟ

Αλλάζει όψη η οδός Κανελλοπούλου στην Πά...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν το επόμενο δίάστημα

Συνεχίζονται και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς οι τεχνικές παρεμβάσεις που στόχο έχουν τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας στην οδό Κανελλοπούλου της Πάτρας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, από τον ισόπεδο σηματοδοτούμενο κόμβο με τη ΝΕΟ Αθηνών - Πατρών έως το ύψος των σιδηροδρομικών γραμμών εκτελούνται εργασίες για την ανακατασκευή της οδού. Με έμφαση στη νησίδα που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ο δρόμος αναβαθμίζεται σε επίπεδο ασφάλειας.

Η Κανελλοπούλου δέχεται αυξημένο κυκλοφοριακό φορτίο, καθώς συνδέει της ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών με την παραλιακή οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, ενώ γειτνιάζει με κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται ευρέως από πεζούς και ειδικά από μαθητές σχολικού συγκροτήματος στη συμβολή με την Αυστραλίας.

Βασική τροποποίηση της οδού είναι η κατασκευή κεντρικής νησίδας, πλάτους 2 μ. με πλάκες πεζοδρομίου, διατηρώντας το κάθε ρεύμα κυκλοφορίας με δύο λωρίδες. Επιπλέον στην διασταύρωση με την οδό Αυστραλίας θα γίνει διαπλάτυνση της Κανελλοπούλου προς νότο, παρέμβαση που κρίνεται ως απαραίτητη μετά την κατάργηση της πεζογέφυρας. Στο τμήμα της διαπλάτυνσης θα γίνουν και μετατοπίσεις των υφιστάμενων ιστών οδοφωτισμού καθώς και των φρεατίων υδροσυλλογής.

Η συνολική διαμόρφωση της περιοχή θα διευκολύνει την κυκλοφορία των πεζών και θα αναβαθμίσει την ασφάλεια της διερχόμενης κυκλοφορίας. Σημειώνεται τέλος, ότι τα πεζοδρόμια της οδού Αυστραλίας έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα κι έχουν προστεθεί ράμπες ΑμΕΑ στα σημεία των διαβάσεων πεζών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις