Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πλήρωσαν ακριβά τις παραγγελίες για μάσκες- "Φαρμάκι" για φαρμακοποιούς

Πάτρα: Πλήρωσαν ακριβά τις παραγγελίες γ...

Περιστατικά εξαπάτησης

Ακριβά πλήρωσαν παραγγελίες για μάσκες και αντισηπτικά από δήθεν αστυνομικούς, λιμενικούς και άλλους υπαλλήλους κρατικών φορέων , φαρμακοποιοί της Πάτρας, οι οποίοι έπεσαν θύματα επιτήδειων. Το τελευταίο διάστημα αετονύχηδες κατόρθωσαν να τσεπώσουν πάνω από 60.000 ευρώ στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, έχοντας στοχοποιήσει τον κλάδο των φαρμακοποιών. Τα μέλη του κλάδου είναι ανάστατα καθώς το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι καταγγελίες για τα περιστατικά εξαπάτησης των συναδέλφων τους όχι μόνον από την περιοχή της Πάτρας, αλλά και στην ευρύτερη περιφέρεια.

Μέλη της φαρμακευτικής κοινότητας επισημαίνουν στην «Γνώμη» πως στην Πάτρα μέσα σε λίγες μόνον μέρες εξαπατήθηκαν τρεις φαρμακοποιοί, οι οποίοι είδαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να «αδειάζουν» μέσα σε λίγα λεπτά, με τους απατεώνες να κάνουν γερή μπάζα που κυμαίνεται στο ποσό των 60.000 ευρώ!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της οι απατεώνες προσεγγίζουν τους φαρμακοποιούς επικαλούμενοι την πανδημία του κορωνοϊού και με το… χάρισμα της πειθούς που τους διακατέχει δηλώνουν πως ενδιαφέρονται να προμηθευτούν μεγάλη ποσότητα σε μάσκες και αντισηπτικά. Για να γίνουν πιο πειστικοί, επικαλούνται την ιδιότητα του ένστολου, λέγοντας πως «…η παραγγελία αφορά την Αστυνομία ή το Λιμενικό ή για άλλον κρατικό φορέα, κάνουν μάλιστα και… παζάρια. Φροντίζουν η συνομιλία να μην είναι βιαστική, εξασφαλίζουν χρόνο και «παγιδεύουν» τους φαρμακοποιούς που είναι στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ζητώντας τον 6ψήφιο κωδικό τους για την παραγγελία. Στη συνέχεια, κάνουν μεταφορά χρημάτων από τους λογαριασμούς και οι ανυποψίαστοι φαρμακοποιοί επιβεβαιώνουν τον κωδικό και μέσα σε λίγα μόλις λεπτά τα χρήματά τους έχουν κάνει «φτερά». Σύμφωνα με πληροφορίες οι καταγγελίες για τα περιστατικά έχουν φθάσει στην Αστυνομία και οι αρμόδιοι αξιωματικοί ψάχνουν στοιχεία προκειμένου να ανακόψουν τη δράση των απατεώνων.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα υποψιασμένοι, να μην δίνουν τους προσωπικούς τους κωδικούς σε κανέναν, πόσο μάλλον σε άγνωστα άτομα που τους προσεγγίζουν τηλεφωνικά ή τους αποστέλλουν ένα email καθώς οι επιτήδειοι καραδοκούν.

 ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις