Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εγκρίθηκε η μελέτη για την πλατεία του Γαλατά, στη Ναύπακτο

Εγκρίθηκε η μελέτη για την πλατεία του Γ...

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Γ. Παπαϊωαννίδης είπε πως «εργαζόμαστε για την ισόρροπη ανάπτυξη των Κοινοτήτων μας»

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει με ανακοίνωση του ότι, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η μελέτη για την πλατεία του Γαλατά, προϋπολογισμού 274.405,28 ευρώ. Πρόκειται για ένα έργο ανάπλασης και διαμόρφωσης του κοινόχρηστου χώρου στη θέση Παλιόστανη, που αναμένεται να ενταχθεί στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Άξονα Προτεραιότητας «Αστική Αναζωογόνηση».

Η σχετική μελέτη παρουσιάστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από την ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου, Αρχιτέκτονα Μηχανικό Αντιγόνη Κέστου. Όπως αναφέρθηκε, πρόκειται για μία παρέμβαση που στοχεύει στην ανάδειξη του Γαλατά, στην αξιοποίηση του χώρου προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών, καθώς και στην περαιτέρω τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής μέσω δράσεων εμπορικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. 

Βασικές κατευθύνσεις της μελέτης είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση, αλλά και η εξυπηρέτηση ειδικών χρήσεων και αναγκών (κίνηση ΑμεΑ).

Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη, ο χώρος χωρίζεται στις εξής 3 επιμέρους χώρους:

Πλατείας, που αποτελεί τη βασική είσοδο

Παιχνιδιού

Υπαίθριου θεάτρου, αμφιθεατρικού χαρακτήρα

Με δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Παπαϊωαννίδης σχολίασε ότι «ως Δήμος εργαζόμαστε για την ισόρροπη ανάπτυξη των Κοινοτήτων μας.  Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους και σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα με υποδομές που εξυπηρετούν την καθημερινότητα και ταυτόχρονα αναδεικνύουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.  Ο Γαλατάς αποτελεί μία από τις δυναμικότερες περιοχές του Δήμου μας και η δημιουργία πλατείας, αντάξιας του τόπου, θα αναβαθμίσει την περιοχή και την ποιότητα ζωής των κατοίκων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις