Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αναφορά Μάρκου και Αναγνωστοπούλου για τις διακομιδές διασωληνωμένων και βαρέως πασχόντων ασθενών

Αναφορά Μάρκου και Αναγνωστοπούλου για τ...

Καλούν τον Θάνο Πλεύρη να αναθεωρήσει την απόφασή του & να διακόψει άμεσα την εξαιρετικά επικίνδυνη πρακτική: τις διακομιδές να τις κάνουν ιατροί οποιασδήποτε ειδικότητας

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη κατέθεσαν οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου, σχετικά με την διάταξη με την οποία οι διανοσοκομειακές διακομιδές διασωληνωμένων και βαρέως πασχόντων ασθενών μπορούν να πραγματοποιούνται από ιατρούς οποιασδήποτε ειδικότητας ή ειδικευόμενους ιατρούς που έχουν ολοκληρώσει έξι (6) μήνες ειδικότητας.

Το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», με εντολή της διοίκησης και του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας, υπήρξε από τα πρώτα νοσοκομεία πανελλαδικά που εφάρμοσε την όχι απλά επικίνδυνη για τους ασθενείς αλλά, όπως η ΟΕΝΓΕ την χαρακτήρισε, «κυριολεκτικά θανατηφόρα» απόφαση της κυβέρνησης.

Κοιτώντας λοιπόν το πρόγραμμα εφημεριών ετοιμότητας για την κάλυψη διακομιδών διασωληνωμένων και βαρέως πασχόντων ασθενών τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο τ.ε., η λίστα των ιατρών που καλούνται σε ετοιμότητα για να συνοδεύσουν τέτοιας βαρύτητας περιστατικά περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις ειδικότητες της «Οφθαλμολογίας», «Μαιευτικής Γυναικολογίας», «Ρευματολογίας», «Ιατρικής Βιοπαθολογίας», «Αιματολογίας», «Πλαστικής Χειρουργικής», «Παιδιατρικής», «Γαστρεντερολογίας», «Ακτινοθεραπείας», «Κυτταρολογίας», αναφέρουν οι κ.κ. Μάρκου και Αναγνωστοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιήσει διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών προς το νοσοκομείο Ιωαννίνων ένας ιατρός με ειδικότητα «παθολογοανατόμος» και προς το νοσοκομείο Ρίου ένας ιατρός με ειδικότητα «οφθαλμίατρος».

Με την αναφορά τους αυτή, οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνουν πως οι συγκεκριμένες διακομιδές αποτελούν σοβαρότατη ιατρική πράξη, η οποία πρέπει να γίνεται μόνο από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, σύμφωνα με τις οδηγίες του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.) και πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την με αριθμό 18 της 261ης Ολομ./7.4.2017 Απόφασή του ΚΕ.Σ.Υ. με θέμα «Σχετικώς με τη διακομιδή διασωληνωμένων ασθενών».

Σε κάθε άλλη περίπτωση η διακομιδή του βαρέως πάσχοντα είναι επισφαλής. Για το λόγο αυτό καλούν τον Υπουργό Υγείας να αναθεωρήσει την απόφασή του και να διακόψει άμεσα αυτή την εξαιρετικά επικίνδυνη πρακτική.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις