Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Χάνονται» οι ελπίδες να βρεθούν κι άλλοι επιζώντες από το Euroferry Olympia

«Χάνονται» οι ελπίδες να βρεθούν κι άλλο...

10 ακόμα οι αγνοούμενοι

Ανώτερα στελέχη του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής αναφέρουν πως έχει ήδη ελεγχθεί ήδη ένα πολύ μεγάλο μέρος του σκάφους, περίπου το μισό, χωρίς να έχουν εντοπίσει κάποιον ζωντανό.

Τραγωδία στο Euroferry Olympia: Σε 58χρονο Έλληνα ανήκει η απανθρακωμένη σορός που εντοπίστηκε μέσα σε φορτηγό - ΦΩΤΟ

Οι άνδρες που επιχειρούν σε ομάδες των δέκα ατόμων, προσπαθούν πλέον να προσεγγίσουν σε άλλα σημεία του πλοίου με τις προσπάθειες ανεύρεσης επιζώντων να συνεχίζονται μάλιστα καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας, δεδομένων των καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, προκειμένου να μην μείνει κανέναν χρονικό περιθώριο, το οποίο θα μπορούσε να είναι κρίσιμο για την ζωή κάποιου εγκλωβισμένου, ανεκμετάλλευτο.

Από τη Μαλεσιάδα Αιτωλοακαρνανίας ο οδηγός που εντοπίστηκε απανθρακωμένος στο Euroferry Olympia

Παρά το γεγονός πως ο χρόνος που έχει περάσει, καθιστά τις πιθανότητες εντοπισμού επιζώντων, εξαιρετικά μικρές, εξακολουθεί να υπάρχει πάντα ελπίδα για ένα ακόμη θαύμα, όπως συνέβη νωρίτερα σήμερα με την περίπτωση του 21χρονου Ουκρανού.

Euroferry Olympia: Συγκλονίζει ο Λευκορώσος οδηγός - Πώς επέζησε στο φλεγόμενο πλοίο

Νωρίτερα, αναγνωρίστηκε από τους οικείους του η σορός του οδηγού που εντοπίστηκε το απόγευμα στο γκαράζ 2 του φλεγόμενου Euroferry Olympia. Πρόκειται για 58χρονο ημεδαπό ο οποίος ονομάζεται Ευάγγελος Μαλεσιάδας.

Στο πλοίο οι έρευνες συνεχίζονται από εξειδικευμένα συνεργεία για τον εντοπισμό των υπολοίπων 10 αγνοουμένων.

Δυνάμεις της ΕΜΑΚ στο πλοίο
Με τη θερμοκρασία να έχει πέσει αισθητά από το νερό που ρίχνουν για την κατάσβεση, άνδρες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να ανέβουν για να συνεχίσουν τις έρευνες για τους 10 αγνοούμενους. Το Euroferry Olympia έχει ρυμουλκυθεί σε όρμο έξω από το χωριό Κασσιόπη στη Βόρεια Κέρκυρα ώστε να προστατευτεί από έντονα καιρικά φαινόμενα και να αποφευχθεί περιβαλλοντική μόλυνση, από τους εκατοντάδες τόνους καυσίμων του.

Οι πυροσβέστες έχουν χωριστεί σε ομάδες των 10 ατόμων και επιχειρούν μέσα σε πυκνούς καπνούς και μικροεστίες φωτιάς στα γκαραζ 2 και 3, για να βρουν τους αγνοούμενους. Το οχηματαγωγό έχει αγκυροβολήσει ανοικτά της Κασσιόπης της Κέρκυρας κι έχει πάρει ελαφρά κλίση χωρίς, πάντως, να κινδυνεύει να βυθιστεί.

«Περιμένουμε αντιρρυπαντικό να τραβήξει πετρέλαιο, για να μπει η πυροσβεστική»
«Η φωτιά είναι στα πολύ βαθιά καταστρώματα, περιμένουμε αντιρρυπαντικό να τραβήξει πετρέλαιο, για να μπει η πυροσβεστική να κάνει κατάσβεση. Φανταστείτε ότι υπάρχουν σημεία που κοκκινίζουν οι λαμαρίνες», περιγράφει ο επικεφαλής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Ανδρέας Κορίκης.

Συνεχείς είναι οι ρίψεις νερού περιμετρικά του πλοίου από ρυμουλκά πυροσβεστικά.

Από το νοσοκομείο της κέρκυρας πήραν εξιτήριο άλλοι 2 απο τους διασωθέντες και πλέον νοσηλεύονται δύο άνθρωποι ενώ διασωληνωμένος παραμένει στη ΜΕΘ ο 65χρονος Βούλγαρος οδηγός.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις