Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Euroferry Olympia: Βρέθηκε ζωντανός ο ένας από τους 12 αγνοούμενους

Euroferry Olympia: Βρέθηκε ζωντανός ο έν...

Βρέθηκε στην πρύμνη του πλοίου και μάλιστα κατέβηκε μόνος του από σκάλα για να πάει στους διασώστες

Όσο κι αν φαινόταν δύσκολο, ένας από τους αγνοούμενους του Euroferry Olympia, του πλοίου που πήρε φωτιά στην Κέρκυρα, βρέθηκε ζωντανός. Ο επιβάτης, λιθουανικής καταγωγής βρέθηκε ζωντανός στην πρύμνη του φλεγόμενου Euroferry Olympia, ανανενώνοντας τις ελπίδες ότι θα βρεθούν ζωντανοί και οι υπόλοιποι 11 αγνοούμενοι.

Ο άνδρας εντοπίστηκε στην αριστερή πλευρά της πρύμνης. Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο άνθρωπος βρέθηκε στην πρύμνη του πλοίου και μάλιστα κατέβηκε μόνος του από σκάλα για να πάει στους διασώστες.

Ρυμουλκείται το πλοίο προς την Κέρκυρα

Πλησιάζει στο λιμάνι της Κασσιόπης, στη βορειοανατολική πλευρά της Κέρκυρας, το Euroferry Olympia. Καθώς το μισοκαμένο επιβατηγό/οχηματαγωγό ρυμουλκείται με πολύ αργό ρυθμό (0,7-0,9 κόμβους) από τα σκάφη Αλέξανδρος 5, Πρωτέας και Πλατυτέρα, παραμένει κυρίαρχη η αγωνία για τους 11 -πλέον- αγνοούμενους, οι 3 εκ των οποίων είναι Έλληνες.

Οι συγγενείς όσων παραμένουν χαμένοι, όπως και ο καθένας, ελπίζουν και εύχονται οι οικείοι τους να έχουν αντέξει ύστερα από δύο 24ωρα, αρχικά μέσα στην εστία της πυρκαγιάς και κατόπιν στο πλημμύρισμα του φέρι με δεκάδες τόνου νερού που ερρίφθησαν για την πυρόσβεσή του.

Το Euroferry Olympia έχει πάρει κλίση, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη ρυμούλκησή του σε ασφαλές αγκυροβόλιο. Παρόλο που υπάρχει ανησυχία για τον κίνδυνο βύθισης του πλοίου, η κλίση του θεωρείται ως ελεγχόμενη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις