Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μπιλ Γκέιτς: "Έρχεται νέα πανδημία, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι"

Μπιλ Γκέιτς: "Έρχεται νέα πανδημία,...

Έκανε έκκληση στην παγκόσμια κοινότητα να είναι καλύτερα προετοιμασμένη

Ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε ότι οι κίνδυνοι σοβαρής νόσου από τον Covid-19 έχουν "μειωθεί δραματικά", αλλά μια άλλη πανδημία είναι απολύτως βέβαιη.

Μιλώντας στο CNBC, στο ετήσιο Συνέδριο Ασφαλείας του Μονάχου της Γερμανίας, ο Γκέιτς είπε ότι μια νέα πανδημία, η οποία πιθανότατα θα προέρχεται από ένα διαφορετικό παθογόνο από αυτό της οικογένειας του κορωνοϊού, θα εμφανιστεί τα επόμενα χρόνια.

"Θα έχουμε άλλη μια πανδημία. Θα είναι ένα διαφορετικό παθογόνο την επόμενη φορά", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκέιτς.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η πρόοδος στην ιατρική τεχνολογία θα πρέπει να βοηθήσει τον κόσμο να κάνει καλύτερη δουλειά για την καταπολέμηση των πανδημιών, ειδικά εάν γίνουν επενδύσεις τώρα.

Όσα είπε για τον κορωνοϊό και τα εμβόλια
Δύο χρόνια μετά την πανδημία του κορονοϊού, ο Γκέιτς είπε ότι οι χειρότερες επιπτώσεις έχουν εξασθενήσει, καθώς τεράστια τμήματα του παγκόσμιου πληθυσμού έχουν αποκτήσει κάποιο επίπεδο ανοσίας, ενώ η σοβαρότητά της νόσησης έχει επίσης μειωθεί.

Ωστόσο, ο Γκέιτς δήλωσε ότι σε πολλά μέρη αυτό οφείλεται στον ίδιο τον ιό, ο οποίος δημιουργεί ένα επίπεδο ανοσίας και έχει "κάνει καλύτερη δουλειά στο να φτάσει στον παγκόσμιο πληθυσμό από ό,τι εμείς με τα εμβόλια".

Ο Γκέιτς δήλωσε ότι είναι ήδη "πολύ αργά" για να επιτευχθεί ο στόχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να εμβολιαστεί το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι τα μέσα του 2022. Επί του παρόντος, το 61,9% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19. Πρόσθεσε ότι ο κόσμος θα πρέπει να κινηθεί ταχύτερα στο μέλλον για την ανάπτυξη και διανομή των εμβολίων, καλώντας τις κυβερνήσεις να επενδύσουν άμεσα.

"Την επόμενη φορά θα πρέπει να προσπαθήσουμε να το κάνουμε πιο γρήγορα και αντί για δύο χρόνια θα πρέπει να το κάνουμε σε έξι μήνες", δήλωσε, προσθέτοντας ότι τυποποιημένες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας mRNA, θα το καταστήσουν αυτό δυνατό.

"Το κόστος της προετοιμασίας για την επόμενη πανδημία δεν είναι τόσο μεγάλο. Δεν είναι σαν την κλιματική αλλαγή. Αν είμαστε λογικοί, ναι, την επόμενη φορά θα το προλάβουμε νωρίς", πρόσθεσε ο Μπειλ Γκέιτς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκέιτς, μέσω του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, συνεργάστηκε με το Wellcome Trust του Ηνωμένου Βασιλείου για να δωρίσει 300 εκατομμύρια δολάρια στον Συνασπισμό για Καινοτομίες Ετοιμότητας για Επιδημίες (CEPI), που βοήθησε στη διαμόρφωση του προγράμματος Covax για την παράδοση εμβολίων σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Το CEPI στοχεύει να συγκεντρώσει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια προσπάθεια να μειώσει το χρόνο που απαιτείται για την ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου σε μόλις 100 ημέρες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις