Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο Εμπορικός Σύλλογος συμμετέχει στην κινητοποίηση του ΣΚΕΑΝΑ "Το ρεύμα σκοτώνει"

Πάτρα: Ο Εμπορικός Σύλλογος συμμετέχει σ...

Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου

 

Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών συμμετέχει στην κινητοποίηση «ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ» την Τετάρτη 16/2/2022 στις 6:00 μ.μ. στην Πλατεία Γεωργίου. Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του: Μετά από 10 χρόνια μνημονίων και οικονομικής κρίσης και 2 χρόνια υγειονομικής και παράλληλα οικονομικής κρίσης, η εκτόξευση του ενεργειακού κόστους έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη πλήγμα στην χειμαζόμενη εμπορική και γενικά μικρομεσαία επιχείρηση.

Η κυβέρνηση κωφεύει στην κραυγή αγωνίας χιλιάδων επαγγελματιών. Τα μέτρα «στήριξης» είναι επικοινωνιακού τύπου και δεν προσφέρουν καμιά βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη. Οι δικαιολογίες για την διεθνή συγκυρία δεν μπορούν να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί είμαστε πρωταθλητές τόσο στο ηλεκτρικό κόστος όσο και στις τιμές των καυσίμων. Η πλήρης ιδιωτικοποίηση του τομέα της ενέργειας αντί να προσφέρει μείωση τιμών λόγω ανταγωνισμού δημιουργεί καρτέλ που δρουν ασύδοτα κερδοσκοπικά.

Παράλληλα το ενεργειακό κόστος μειώνει έτι περεταίρω το ήδη συρρικνωμένο  εισόδημα των καταναλωτών με άμεση επίπτωση στην αγοραστική τους δύναμη και δημιουργεί ασφυξία στην αγορά.

Η πόλη μας κι η οικονομία της δέχεται ένα ακόμη πλήγμα από την ακύρωση για 3η συνεχόμενη χρονιά των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Απαιτούνται και διεκδικούμε άμεσα δραστικά μέτρα στήριξης με έλεγχο των τιμών ενέργειας, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, μείωση συντελεστών ΦΠΑ, ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων λόγω και των απωλειών του καρναβαλιού.

Καλούμε τους συναδέλφους μας την ώρα της κινητοποίησης το απόγευμα της Τετάρτης να κλείσουν τα φώτα των καταστημάτων τους όπως θα κλείσει και ο δημοτικός φωτισμός. Το σκοτάδι που θα απλωθεί στην πόλη να είναι ενδεικτικό των σκοτεινών καιρών που μας έχουν επιβάλει.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις