Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο τίτλος του “Regius” Professor στον Αιγιώτη ακαδημαϊκό Θέμη Προδομάκη

Ο τίτλος του “Regius” Professor στον Αιγ...

Αναλαμβάνει την "βασιλική" θέση καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου

Μία ακόμα τιμητική θέση απέσπασε ο Αιγιώτης ακαδημαϊκός Θέμης Προδρομάκης κάνοντας περήφανο το Αίγιο και την Αιγιάλεια.

Ο καθηγητής Νανοτεχνολογίας που μέχρι πρότινος κατείχε την έδρα της Νανοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, πλέον αναλαμβάνει την «βασιλική» έδρα στο τομέα της μηχανικής «Regius Professor of engineering» στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου το οποίο συγκαταλέγεται μεταξύ των 20 κορυφαίων ιδρυμάτων παγκοσμίως.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι «Regius» Professorships είναι «βασιλικές» θέσεις καθηγητών στα αρχαία πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας – συγκεκριμένα της Γλασκώβης, της Οξφόρδης, του St Andrews, του Cambridge, του Aberdeen, του Εδιμβούργου και του Δουβλίνου. Κάθε μια από τις έδρες δημιουργήθηκε από έναν μονάρχη και κάθε διορισμός, εγκρίνεται από το Στέμμα. Στο τομέα της μηχανικής, oι «βασιλικές» ακαδημιακές θέσεις είναι τρεις σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η συγκεκριμένη θέση, ιδρύθηκε το 1868 στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου από τη Βασίλισσα Βικτωρία. Μέχρι σήμερα μόλις εννέα καθηγητές κατείχαν την θέση αυτή και ο Prof. Προδρομάκης θα είναι ο 10ος κατά σειρά.

Η έδρα ανήκει στο Κολέγιο Επιστήμης και Μηχανικής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Ο διορισμός στην έδρα αυτή, γίνεται με Βασιλικό Ένταλμα από τον εκάστοτε Βρετανό μονάρχη, μετά από σύσταση του Πρωθυπουργού.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο Αιγιώτης Καθηγητής πλέον, είναι ο πιο νέος ακαδημαϊκός στην ιστορία που κατέχει αυτή την υψηλή θέση.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις