Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Το Πατρινό Καρναβάλι πήγε Νέα Υόρκη! Έξι Πατρινοί μοιράζουν τη χαρά και την «τρέλα» του θεσμού

Το Πατρινό Καρναβάλι πήγε Νέα Υόρκη! Έξι...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Θα δείξουν «τι θα πει Πατρινός»

Ένα μεγάλο πάρτι που θα μεταφέρει το Πατρινό Καρναβάλι στη μακρινή Νέα Υόρκη θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής. Μία παρέα Πατρινών, ανάμεσα τους τρεις djs, έβαλε στις αποσκευές το κέφι και την τρέλα της μεγάλης γιορτής, ταξίδεψε προκειμένου να μεταδώσει το κλίμα και τη χαρά του θεσμού στους Έλληνες που ζουν εκεί, και όχι μόνο. Τις τελευταίες μέρες κάνουν προωθητικές ενέργειες και μιλούν παντού για το Πατρινό Καρναβάλι!

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o dj Στέλιος Αποστολόπουλος, «είχαμε μία πρόσκληση από τους Πατρινούς που ζουν εδώ να κάνουμε για μία Καρναβαλική βραδιά ένα αυθεντικό καρναβαλικό πάρτι, εδώ στην Αστόρια. Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για προβολή απέναντι σε αυτή την εσωστρέφεια του Καρναβαλιού τα τελευταία χρόνια λόγω πανδημίας. Ουσιαστικά ο θεσμός προβάλλεται και με έναν άλλο τρόπο προς τα έξω. Το προηγούμενο Σάββατο έγινε ένα pre party ενώ τον Παρασκευή το βράδυ θα γίνει η καρναβαλική βραδιά. Θα δώσουμε την ευκαιρία στους Πατρινούς και όχι μόνο, να νιώσουν σαν να ζουν ένα Καρναβάλι στην Πάτρα.

Κρατήσεις έχουν κάνει και από άλλες χώρες, που δεν είναι Έλληνες. Ο τρόπος που μας έχουν αγκαλιάσει είναι απίστευτος. Βλέπουμε την ανάγκη που υπάρχει μέσα σε αυτόν τον σκληρό τρόπο ζωής της Νέας Υόρκης για παρέα. Ξεκινήσαμε και ήρθαμε εδώ έξι άνθρωποι, θα μπορούσαμε να ήμασταν πολύ περισσότεροι αλλά δεν τα καταφέραμε λόγω της πανδημίας. Είμαστε τρεις djs ενώ την Παρασκευή στο πάρτι θα υπάρχει από όλους έστω ένα καρναβαλικό αξεσουάρ. Και ο χώρος άλλωστε θα έχει διακοσμηθεί με τον κατάλληλο τρόπο. Γίνονται πολλές κινήσεις για την προβολή του πάρτι».

 

Αυτές τις ημέρες έχουμε ακούσει ιστορίες που μας έχουν εντυπωσιάσει ή μας έκαναν να δακρύσουμε και έχουν ταράξει την καρδιά μας και την ψυχή μας

Και η Ελένη Κίτσιου, μέλος της αποστολής, μιλώντας στο thebest.gr περιέγραψε το σκοπό του ταξιδιού αλλά και τις εμπειρίες αυτών των ημέρων

«Είναι η τέταρτη φορά που γίνεται Πατρινό καρναβαλικό αντάμωμα. Οι ‘Έλληνες αλλά και αυτοί που αγαπούν την Ελλάδα και το Καρναβάλι έχουν μεγάλη ανυπομονησία για το μεγάλο event της Παρασκευής. Η εξαμελής ομάδα καθημερινά κάνει ό,τι μπορεί να το διαδώσει. Ερχόμαστε σε επαφή με ομογενείς που τους καλούμε να ζήσουν μαζί μας το πατρινό καρναβάλι και να μάθουν «τι θα πει πατρινός».

Κάποιες φορές ο καιρός είναι σύμμαχος κάποιες, όχι. Όπως ξέρουμε όμως «το κρύο η ζέστη δεν έχει σημασία για μας, μαζί μας αν έρθεις, στους δρόμους να τρέξεις, θα νιώσεις κι εσύ πως πετάς». Προσπαθούμε να πούμε σε όλους ότι κάποιες ώρες μέσα στο Πατρινό κέφι, θα δώσουν τη δύναμη να αντέξουν μακριά από την πατρίδα και να νιώσουν πως αυτή η πατρίδα τους επισκέφθηκε, λίγο πιο «τρελή», πιο χρωματιστή, με κομφετί και σερπατίνες. Τις ημέρες αυτές που περπατάμε στους δρόμους της Νέας Υόρκης και της Αστόρια ακούμε πολλές ιστορίες από Έλληνες που ήρθαν πριν από 50 ή και πέντε χρόνια αναζητώντας δουλειά και μία καλύτερη ζωή.

Αυτές τις ημέρες έχουμε ακούσει ιστορίες που μας έχουν εντυπωσιάσει ή μας έκαναν να δακρύσουμε και έχουν ταράξει την καρδιά μας και την ψυχή μας. Είδαμε πώς ένας άνθρωπος μπορεί να καταφέρει, αν πιστέψει στο όνειρό του, να νικήσει και τις πιο αντίξοες συνθήκες. Νιώθουμε ότι με αυτό το ταξίδι νικάμε όλα τα δύσκολα που συμβαίνουν γύρω μας, τη θλίψη, τη μιζέρια, ακόμα και τις συνθήκες της πανδημίας.  Είναι σημαντικό να μοιράζουμε χαρά χωρίς να περιμένουμε αντάλλαγμα. Και αυτό γίνεται σε αυτό το ταξίδι, μοιράζουμε χαρά».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight